Ontzorgen gemeente

Als gemeente is het belangrijk om een goed ondernemersklimaat te creëren voor en contact te houden met de ondernemers in jouw gemeente. Dit blijkt ook uit de 10 adviezen van de VNG voor ondernemersdienstverlening. Als gemeente kan je jouw zzp’ers en ondernemers een boost geven met het programma Spiegel je business. Zie dit als een eerste stap binnen de gemeentelijke herstelagenda. 

Om ondernemers in jouw gemeente, die het momenteel moeilijk hebben, te ondersteunen hebben wij een unieke methode ontwikkeld. Tijdens 'Spiegel je business' nemen wij jullie zzp'ers en ondernemers in vier online trainingen mee in het toekomstperspectief van de eigen onderneming. Dit doen we aan de hand van het door ons ontwikkelde Spiegel je business canvas met zeven essentiële onderwerpen om als ondernemer succesvol te blijven.

"Geef jouw zzp'ers en ondernemers een boost!"

Aan de hand van onze methode

houden wij ondernemers een persoonlijke spiegel voor.;

gaan ondernemers kritisch nadenken over hun bedrijf;

krijgen ondernemers nieuwe inspiratie;

stimuleren we creativiteit, innovatie en duurzaamheid;

benadrukken we het belang van financieel inzicht.

Na een inspirerende en verhelderende aftrap tijdens de sessie 'Toekomstgericht ondernemen' volgen er nog drie verdiepende trainingen om op praktische wijze aan de slag te gaan met de volgende onderwerpen:

Elke training staat in het teken van informeren, inspireren en faciliteren. Na afloop van elke training hebben ondernemers nieuwe inzichten en inspiratie om te werken aan de toekomstbestendigheid van hun bedrijf.

Toekomstgericht ondernemen

Organisatie 'Spiegel je business'

'Spiegel je business' wordt geheel verzorgd door Stichting Startersloket. Hierbij maken wij gebruik van professionele software voor het geven van webinars en het uitvoeren van evaluaties. Het geheel is volledig digitaal.

Communicatiekit

Voor voldoende lokale publiciteit ontvangen deelnemende gemeenten een handige communicatiekit met daarin:

een passend persbericht;

passende afbeeldingen voor social media en printmedia (vb. lokale krant);

wervende teksten voor nieuwsbrieven en social media;

unieke aanmeldlink voor zzp'ers en ondernemers uit de eigen gemeente/ regio.

Boostpakket voor ondernemers

Ondernemers krijgen bij deelname gratis een ‘Boostpakket” thuis gestuurd. Dit pakket heeft een waarde van €95,-- en bestaat uit de volgende onderdelen:

Persoonlijke brief namens gemeente of samenwerkingsverband;

Inspirerend e-book;

Toegang tot '365 dagen samen sterk' van Het Ondernemerscollectief

Werkboek 'Toekomstbestendig ondernemen'

Canvas 'Spiegel je business' op A3;

Kladblok en pen Startersloket;

Post its Startersloket;

Thee, koffie en een energiebar.

365 dagen samen sterk!

Als onderdeel van 'Spiegel je business' worden ondernemers een jaar lang gratis lid van Het Ondernemerscollectief. Op deze manier staan ze er het komende jaar niet alleen voor; 365 dagen samen sterk noemen we dat! Samen staan we sterk en komen we verder.

Voor het vinden van antwoorden maar ook ter inspiratie kunnen ondernemers het hele jaar door gebruiken maken van onder andere:

diverse helpdesks (o.a. corona, fiscaal, financiën, verzekeringen,..)

handige services (o.a. juridisch, incasso, payroll,…)

webinars en trainingen.

collectieve kortingen.

en nog veel meer…..!

Interesse

Wil je als gemeente of samenwerkingsverband de eigen zzp'ers en ondernemers ook op weg helpen? Vul dan onderstaand contactformulier in. Een adviseur van het Startersloket neemt snel contact op om alle mogelijkheden verder te bespreken.  

Contactformulier 'Spiegel je business'