De boekhouding van je onderneming is wellicht niet je meest favoriete onderdeel van het ondernemerschap. Het kan zelf zijn dat je deze uitbesteed! Maar het is wel van groot belang om inzicht te hebben in de financiële prestaties van je bedrijf. Zie de boekhouding dan ook als de cockpit van jouw bedrijf. Met goed financieel inzicht neem je betere beslissingen en hou je jouw bedrijf op koers.  

In deze training behandelen we de verschillende financiële aspecten en -overzichten binnen jouw onderneming en ga je ontdekken welke informatie dit oplevert en hoe je hierop invloed kan uitoefenen.

In deze training ga je aan de slag met:

de factoren die de winstgevendheid beïnvloeden;

de verschillende soorten winst, jouw netto inkomen en privébegroting;

de uitdaging om op het juiste moment voldoende geld in kas te hebben;

de opbouw van jouw tarief / prijzen;

het kunnen opbouwen van noodzakelijke buffers.

Na afloop van deze training heb je meer grip op de financiële kant van jouw onderneming. Op basis van cijfers ben je in staat je bedrijf beter aan te sturen en (tijdig) de juiste maatregelen nemen. Zo kan je op de korte en lange termijn werken aan een financieel gezond bedrijf.

Tevens ga je als ondernemer aan de slag met jouw persoonlijke werkboek ‘Toekomstbestendig ondernemen’. Zo zet je gestructureerde stappen richting jouw toekomst.

Ga terug naar 'Spiegel je business'