Begeleiding bij het starten van een eigen onderneming

Bij het starten van een eigen onderneming komt veel kijken. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is dus belangrijk om vooraf goed te kijken of jouw plan levensvatbaar is en of jij als ondernemer beschikt over de juiste kwaliteiten. Wij kunnen je hierbij mogelijk helpen indien:

je op dit moment een (ww-)uitkering ontvangt.

je binnenkort werkeloos dreigt te raken.

je op zoek bent naar beter passend werk.

Kosteloze begeleiding wordt alleen ingezet indien je geen aanspraak kan doen op andere aanwezige (financiële) regelingen. Dreigt er ontslag, ga dan bijvoorbeeld ook in gesprek met je werkgever! Mogelijk kan je een vaststellingsovereenkomst (VSO) afsluiten met daarin budget en/of scholing ten behoeve van jouw ontwikkeling als ondernemer.

Kosteloze en erkende begeleiding

Indien je voldoet aan bovenstaande criteria dan kom je in aanmerking voor gesubsidieerde (loopbaan)begeleiding onder de naam Toekomstpro(o)f. Met deze subsidieregeling probeert de overheid de werkeloosheid laag te houden en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Begeleiding door het Startersloket kost jou dus niks.

Door het hele land zijn er inmiddels 35 regionale mobiliteitsteams opgericht, waarin vakbonden, werkgeversorganisaties, het UWV, gemeenten en opleidingsinstellingen samenwerken. Stichting Startersloket wordt hierbij, als onderdeel van vakbond de Unie / VCP, ingeschakeld als erkende organisatie voor begeleiding op het gebied van ondernemerschap.

Wat we voor jou kunnen betekenen

Zoals aangegeven is een goede voorbereiding erg belangrijk om succesvol te starten als ondernemer. Stichting Startersloket biedt onder andere hulp aan bij:

het in kaart brengen van jouw ondernemingskwaliteiten

het schrijven van een ondernemingsplan

individuele begeleiding in de opstartfase van jouw bedrijf

De duur van de begeleiding varieert van zes weken tot zes maanden afhankelijk van de gekozen begeleidingsvorm. Gedurende deze periode heb je meerdere malen online contact met jouw coach.

Werkwijze

Vooraf bespreek je het plan om te gaan ondernemen altijd met jouw bestaande contactpersoon binnen de uitkeringsinstantie (UWV) of bijvoorbeeld gemeente. Indien je in aanmerking komt voor begeleiding door het Startersloket beginnen we met een persoonlijke kennismaking. Belangrijk is dat we goed weten wat jouw situatie is en welke vorm van begeleiding hier het best bij past.

Op basis van een plan van aanpak koppelen wij jou aan een geschikte starterscoach en ga je aan de slag met het realiseren van jouw ondernemersdroom. Stichting Startersloket werkt hierbij uitsluitend met zeer ervaren coaches en moderne online hulpmiddelen zoals een online ondernemingsplan en handige rekentools.  

Aanmelden

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast en denk je in aanmerking te komen voor begeleiding bij het starten van jouw eigen onderneming? Vul dan onderstaand contactformulier in! Binnen twee werkdagen nemen we contact me je op voor een kennismaking. Op basis van dit gesprek gaan we jouw aanvraag voor de begeleiding indienen. Bij een akkoord kunnen we vervolgens snel aan de slag!

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem dan contact op via info@startersloket.nl of bel 085-4881233.

Aanmelden Toekomstpro(o)f

Vul hieronder jouw persoonlijke gegevens in.
Alleen invullen indien een andere uitkering dan WW