Het Startersloket is ontstaan vanuit de vraag van (startende) ondernemers naar praktische en onafhankelijke ondersteuning bij het ondernemerschap. Het team van het Startersloket bestaat uit adviseurs met veel ervaring op het gebied van ondernemerschap. Onze adviseurs zijn zelf ondernemer (geweest) en/of hebben ruime ervaring binnen bijvoorbeeld de bancaire sector en de Kamer van Koophandel.

Het Startersloket helpt startende ondernemers bij het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden tot het schrijven van een gedegen ondernemingsplan. Bestaande ondernemers ondersteunen wij bij  groeivraagstukken, financiering of bijvoorbeeld een bedrijfsovername.

Wat kun je van het Startersloket verwachten?

Het Startersloket biedt verschillende mogelijkheden om jou te ondersteunen bij het ondernemerschap. Voor iedere fase binnen het ondernemerschap bieden wij een passende oplossing. Ben je al langer actief als ondernemer, ook dan denken wij graag met jou mee. Onze specialisten staan voor jou klaar. Hieronder lees je meer over ons aanbod. Dit aanbod vind je grotendeels ook terug in onze speciale Academie voor startende ondernemers. Klik hiernaast op de de button 'Academie' voor meer informatie.

Elke startende ondernemer heeft zo zijn eigen ideeën en vragen. De een twijfelt nog of het ondernemerschap de juiste keuze is, de ander heeft een ondernemingsplan nodig om daadwerkelijk te kunnen gaan starten. Voor elke situatie hebben wij een passende oplossing. Lees hieronder meer:

Oriëntatiegesprek: 'Goed voorbereid van start'

Ondernemersvaardigheden:'Ondernemen: iets voor mij?'

Advies en begeleiding bij: 'Jouw ondernemingsplan'

Klankbord: 'Beoordelen ondernemingsplan'

Klankbord voor ondernemers: 'Individuele begeleiding op maat'

Startersloket Academie

Hulp nodig bij de start van je eigen onderneming? Het Startersloket biedt verschillende mogelijkheden om jou hierbij te helpen! Kijk eens naar het aanbod in onze online Academie. 

🚀Gratis hulp / subsidie

In sommige gevallen zijn er gesubsidieerde trajecten of bijvoorbeeld (pre-) startersregelingen aan te vragen om kosteloos begeleid te worden bij het starten van een eigen onderneming. Welke regelingen er beschikbaar zijn is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de gemeente waarin je gaat starten of jouw specifieke startsituatie. Ga je starten vanuit een WW-uitkering dan is begeleiding (coaching en advies) bij het schrijven van een ondernemingsplan mogelijk gratis voor jou. Ook (dreigend) ontslag of jouw financiële situatie (vb. Bbz-uitkering) kunnen aanleiding geven tot kosteloze begeleiding bij de start van een eigen onderneming. Dreigt er ontslag, ga dan bijvoorbeeld ook in gesprek met je werkgever! Mogelijk kan je een vaststellingsovereenkomst (VSO) afsluiten met daarin budget en/of scholing ten behoeve van jouw ontwikkeling als ondernemer. Lees hier meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van de landelijke subsidieregeling ‘Toekomstproof’.

Vragen?

Vul onderstaand contactformulier in en samen met een adviseur bespreek je de mogelijkheden. Geef bij opmerkingen aan wat je huidige arbeidssituatie is (vb. dreigend ontslag bij loondienst of starten vanuit een uitkering).

Contactformulier Startersloket