Vernieuwende aanpak

Het Startersloket is gespecialiseerd in de begeleiding van pre starters en startende ondernemers. Het Startersloket heeft daarbij een vernieuwende aanpak en een frisse blik op de dienstverlening binnen het sociale domein.

Trechtermodel

Belangrijk uitgangspunt is om de beschikbare gelden zo effectief mogelijk in te zetten. Dit doen wij door het toepassen van ons “trechtermodel” waarbinnen iedereen wordt bediend, maar meer wordt geïnvesteerd in de mensen en plannen die het meeste kans hebben op succes. De basis is altijd goede online en/of offline voorlichting over het ondernemerschap. Dit kan zowel individueel als groepsgewijs. Vervolgens kijken we kritisch naar de aanwezige ondernemerseigenschappen en maken we een begin met het ondernemingsplan. Slechts een kleinere groep werkt het ondernemingsplan, met of zonder begeleiding, helemaal uit tot een volwaardig ondernemingsplan. In sommige gevallen volgt er een haalbaarheidsonderzoek. Dit onderzoek kunnen wij ook uitvoeren met bijbehorend rapport en advies. Binnen deze aanpak maken wij gebruik van onze eigen moderne en tools zoals het canvas “Ondernemingsplan”, het stappenplan en een interactief online ondernemingsplan.

Eigen canvas en uniek online ondernemingsplan

Het Startersloket heeft voor het sociale domein verschillende tools en hulpmiddelen ontwikkelt om iedereen op de best passende manier te kunnen helpen. Onze coachprogramma's sluiten dan ook naadloos aan op de ondersteuningsbehoefte van ieder individu. Onderstaande onderwerpen vormen binnen onze aanpak altijd de basis bij de oriëntatie en voorbereiding op het ondernemerschap:

De ondernemer

Marketing

Het bedrijfsidee

De organisatie

Klanten

Financieel

De markt

 


Deze onderwerpen worden stap voor stap uitgewerkt aan de hand van ons canvas, bijbehorend stappenplan en ons unieke online ondernemingsplan. Per cliënt wordt natuurlijk altijd maatwerk geleverd afhankelijk van bijvoorbeeld de specifieke privé- en/of werksituatie en bijvoorbeeld de mate van zelfredzaamheid.

Canvas ondernemingsplan

Download hieronder ons unieke en handig invulbaar canvas (pdf). Dit canvas behandelt 7 belangrijke onderwerpen om goed voorbereid van start te gaan als ondernemer!

Persoonlijke begeleiding

Vanuit onze aanpak, die verder gaat dan de traditionele paden binnen het sociaal domein, houden wij de startende ondernemers een persoonlijke en bedrijfskundige spiegel voor. Ons doel is niet dat men ten koste van alles 'moet' ondernemen, maar dat het ondernemerschap een wel overwogen en goed passend keuze is. Om dit proces in goede banen te leiden, koppelen wij aan ieder traject een persoonlijke ondernemerscoach. Uiteraard is het ook mogelijk om de begeleiding intern in eigen handen te houden en hierbij gebruik te maken van onze unieke online en offline hulpmiddelen. Naast de eerder genoemde middelen maakt het Startersloket gebruik van:

Digitale en wetenschappelijk onderbouwde ondernemersscans

E-learnings

Praktische online calculatoren

Digitale kennisbank

Samenwerken

Onze visie is dat de begeleiding van pre starters en startende ondernemers binnen het sociaal domein een win-win situatie moet zijn voor alle betrokken partijen. Zo werken we samen aan een duurzame uitstroom binnen de mogelijkheden van de Participatiewet.

Een samenwerking met het Startersloket is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

 

Onafhankelijk

Deskundig

Begeleiding aan de hand van unieke (online) tools

Gezamenlijk streven naar kostenbesparing binnen sociaal domein

Ben je actief binnen het sociaal domein en wil je meer weten over onze professionele en vernieuwende aanpak binnen het sociale domein? Vul onderstaand contactformulier in of bel ons via: 085-4881233. Vraag naar Frank of Joeri en wij maken graag een afspraak voor een nadere kennismaking.

Samenwerken?