Voor het 4e kwartaal van 2021 heeft het kabinet de omzetverliesdrempel eenmalig verlaagd van 30 % naar 20 %. Om in aanmerking te komen voor TVL Q4 2021 moet een onderneming minimaal 20 % omzetverlies hebben, in vergelijking met de referentieperiode. Hiervoor mag een ondernemer kiezen tussen het 4e kwartaal van 2019 of het 1e kwartaal van 2020.

Vanwege de onzekerheid over de nieuwe virusvariant kondigde het kabinet zaterdag 18 december 2021 een lockdown aan. Deze lockdown ging zondag 19 december 2021 direct in. Ondernemers hadden door de korte tijd tussen de aankondiging en de invoering van de lockdown weinig kans om hun bedrijfsvoering tijdig aan te passen. Daarom verruimde het kabinet op 21 december 2021 het economisch steunpakket voor het 4e kwartaal van 2021 om werkenden en ondernemers extra ondersteuning te bieden. Ondernemers krijgen nu 2 weken extra om de TVL-subsidie aan te vragen. Op deze manier staat de regeling 8 weken open, zoals ook bij vorige openstellingen het geval was.

Waar kunnen ondernemers en werkenden terecht?

Voor meer informatie over de TVL: kijk op RVO.nl. Bij vragen over het steun- en herstelpakket corona kunnen bedrijven en werkenden kijken op rijksoverheid.nl/steunpakket.  Ondernemers kunnen voor meer vragen ook terecht bij onze specialisten. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Bron: Rijksoverheid

Blog

In 3 stappen jouw uurtarief bepalen

Joeri Goede

Het bepalen van het juiste uurtarief is voor jou als (startende) ondernemer cruciaal. Het hanteren van het juiste (uur)tarief weerspiegelt wat je waard bent! Zie het als een evenwichtsoefening tussen het verkrijgen van een redelijke vergoeding voor je diensten en het aantrekkelijk blijven voor potentiële klanten. In deze blog vertel ik je in 3 stappen hoe je voor jezelf een passend uurtarief kunt bepalen.

Terug naar overzicht