Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Training Startersloket op locatie Postkantoor Bovenkarspel

BOVENKARSPEL – Het is even voor 19:00 uur, de laatste starters schuiven aan in de ruimte in het Postkantoor in Bovenkarspel. De 18 aanwezige bezoekers zijn gekomen voor een training van het Startersloket door Joeri Goede over belastingen, boekhouding en uurtarief. “Wie weet niet wat btw is? Iedereen? Dat is een goed begin.”

Tijdens het voorstelrondje wordt de diversiteit van de aanwezigen al snel duidelijk. Een metselaar is al actief en wil meer inzichten in zijn boekhouding, terwijl een masseuse in opleiding zich graag wil voorbereiden voordat zij gaat starten. Bijzonder is de aanwezigheid van de moeder van de 12-jarige Rubin. Zij gaat zich ontfermen over de boekhouding van het binnenkort te starten bedrijf Dronelaps van haar zoon. “Hij had onlangs van de 250 deelnemers aan de KvK Startersdag voor kids de winnende pitch en wil gaan starten met zijn bedrijf”, zegt zijn moeder trots. Als minderjarige ondernemer is hij met zijn vader een VOF gestart en wil hij gaan lesgeven in het vliegen met drones op scholen en op kinderfeestjes. Uiteindelijk wil deze enthousiaste jonge ondernemer een eigen indoorracebaan voor drones beginnen.

Leerzaam netwerken

Tijdens het kennismaken van alle bezoekers blijken er twee masseurs en twee vormgevers binnenkort als ondernemer te starten. "Zie elkaar nu niet als concurrenten, maar ga met elkaar in gesprek,” geeft Joeri als tip mee. De bijeenkomst is daarmee naast leerzaam ook een mooi netwerk moment met mede-starters.

Belastingen

Op een rustige toon vertelt Joeri over het belang van een degelijke administratie en waar de ondernemers in spe rekening moeten houden met de Belastingdienst. Van btw-kwartaal aangifte tot de aftrekposten en een simpele berekening van wat je aan belasting moet betalen bij een bepaalde omzet. “Met een beetje slimheid kun je handig gebruik maken van de regelingen van de Belastingdienst zoals de zelfstandigenaftrek en de KIA oftewel de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek,” een opmerking die de aanwezigen maar al te graag onthouden.

Positieve ervaring

De moeder van Maxime Hidma tipte haar dochter om naar deze training te gaan. “Vorige maand ben ik ook in Hoorn geweest bij de training Start een eigen bedrijf.” Maxime wil binnenkort gaan starten als 3D-designer en moet zich nog inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Haar ervaring van deze avondtrainingen zijn positief. “Ik kwam naar deze training om me te laten voorlichten over het ondernemen. Joeri vertelt rustig en luchtig. Ik heb er al een flinke dag opzitten, maar ik weet alles tot nu toe nog goed te verwerken,” zegt Maxime met een kleine lach, wetende dat de training nog een uur na de pauze doorgaat tot circa 21:30 uur. De locatie in het Postkantoor heeft een klassieke klasopstelling met rijen tafels achter elkaar. “In Hoorn vond ik de locatie wel wat beter, daar zat je wat meer in een cirkel en had je dus meer contact met de andere aanwezigen.”

Aanrader

“Ik kan deze training iedereen aanraden”, vervolgt de toekomstig ondernemer. “Als je twijfelt, ga zeker heen. Want het is ook leuk om een collega starter te spreken. Het verbaast mij eigenlijk wel dat deze trainingen geen geld kosten,” zegt Maxime, aangevend dat het voor haar zeker een waarde heeft. De pauze is weer voorbij en de aandacht gaat weer naar Joeri. Het onderdeel uurtarief komt aan bod, iets waar zij als vormgever die ook opdrachten per uur gaat doen veel interesse in heeft.

Bron: REA Westfriesland

Blog

Van zzp'er naar werkgever: een grote stap


Wat kan je als (startende) ondernemer leren van Ajax?


Lees meer

Nieuws

Record aantal nieuwe bedrijven in 2019

Het jaar 2019 sloot af met ruim 2 miljoen ondernemingen. Daarvan zijn er ruim 1,3 miljoen zzp'er.

Ben jij die horeca ondernemer die een Westfries diner voor 1600 gemeentebestuurders tot een succes kan maken?

Regio Westfriesland is op 9 en 10 juni 2020 gastheer van het VNG Jaarcongres. Een onderdeel van het congres is een diner op dinsdag 9 juni 2020. De regio zet hiervoor een aanbesteding uit. De regio zoekt een ondernemer die een Westfries diner voor 1600 gemeentebestuurders tot een succes kan maken.

Lees meer
Starter
in beeld
Het Influencer Bureau
“Influencer marketing is het nieuwe mond-tot-mond reclame anno 2019”
Lees meer