Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

"Doe, ontdek en groei!”

Martine de Boer, Het Kruispunt

Onze nieuwe Starter in Beeld is Martine de Boer (1991) uit Oosterblokker. Na de havo studeerde zij Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en studeerde zij af in de richting jeugdzorgwerk. Zo’n drie jaar geleden startte Martine met haar eigen bedrijf: Het Kruispunt in Hoorn, een coachingspraktijk voor kinderen en jongeren.

“Soms kun je wel wat hulp gebruiken in een lastige situatie. Je hebt zelf al veel geprobeerd, maar bent het overzicht kwijt of weet niet meer hoe je verder kunt. Ook je ouders weten even niet hoe ze je verder kunnen helpen. Het is dan fijn als iemand van buitenaf met je meekijkt.” Zo omschrijft Martine haar bedrijf, Het Kruispunt Ontwikkeling & Ondersteuning.

Het begin

“Aan mijn laatste stage op het speciaal voortgezet onderwijs in Purmerend hield ik een baan over. Helaas was dit wegens bezuinigingen van korte duur. Ik begon te solliciteren maar gooide nog voor ik reactie kon krijgen, het roer om. Wat als ik het zelf zou gaan proberen?” En zo geschiedde: op 17 september 2014 schreef Martine zich als ondernemer in bij de Kamer van Koophandel.

“Ik kom uit een ondernemend dorp met een stevige basis en vertrouwen”, aldus Martine. “Ik woonde nog thuis en had niets te verliezen. Ik maakte een overzicht met welke diensten ik aan kon bieden en daar ging ik – het diepe in. Maar als je in het diepe springt, leer je snel zwemmen. Ik leerde dat mond-tot-mond reclame voor mijn vak het beste werkt. Hulp vragen omdat je kind dreigt vast te lopen of dit al doet, is niet altijd even makkelijk. Je brengt het dierbaarste om je heen naar iemand toe: natuurlijk wil je daar een gevoel, vertrouwen en een soort zekerheid bij. Dat kun je niet overbrengen in een krantenartikel.”

Maatwerk en creativiteit

Als kind- en jeugdconsulent ziet elke werkdag van Martine er anders uit. “Ieder kind is anders en dit zorgt voor maatwerk. Je leert het beste wanneer je iets leuk vindt. Daarom probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten bij de interesses: van tekenen tot bouwen, wandelen, fietsen, schilderen, rollenspellen of een bordspel spelen. Daarbij probeer ik mijn coachingmethodes op een creatieve manier in te voegen.”

De kinderen zijn dan ook Martines grootste drijfveer als ondernemer. “Ik heb al veel fantastische kinderen mogen ontvangen. Ieder met een eigen vraag – groot of klein. De oplossing ligt soms om de hoek, maar vind het maar eens. Ik richt me op het moment vooral op kind en jeugd tot 16 jaar oud. De kinderen worden vaak door de ouders zelf aangemeld.” Waar ze zelf het meest trots op is? “Op de blijvende resultaten. Geen pleisters plakken maar daadwerkelijk wonden helen. Ook zie ik in alles kansen. Daarin onderscheid ik mezelf van anderen.”

Concurrenten? Samenwerkingspartners!

Als jonge ondernemer heeft Martine veel geleerd over zichzelf en het ondernemerschap. “Uiteraard is mijn studie een belangrijk onderdeel geweest, maar niet alles van mijn studie heeft waarde. Ik leer elke dag bij en blijf mezelf ontwikkelen. Zo heb ik onlangs de opleiding tot therapeut emotiemanagement afgerond. Ook heb ik geleerd dat concurrentie niet echt bestaat: wel samenwerkingspartners. Ik heb veel collega’s ontmoet, allen met hetzelfde doel: kinderen helpen. Hoe mooi is het dat je daarin van elkaar kunt leren? Samen brainstormen, schakelen en dus niet stilstaan. Ik ken veel collega’s met ieder een eigen specialiteit. Als het voor een ouder of kind beter is dat zij hulp krijgen op een ander vlak, dan zal ik dat eerlijk zeggen.” Martine is ambitieus als het gaat om de toekomst van haar bedrijf. “Naast mijn eigen bedrijf heb ik samen met Wendy Brockhoff een nieuw initiatief opgericht: Stichting Klots. Hiermee kunnen we groepsactiviteiten voor zowel kinderen als volwassenen aanbieden. Een verrijking naast mijn eigen praktijk!”

Netwerk

Het mooiste aan ondernemen is volgens Martine de vrijheid en talloze mogelijkheden. “De minder leuke kant blijft toch de administratie”, lacht ze. “Dat heeft niks met het werken met kinderen te maken, maar hoort er helaas gewoon bij. Mijn netwerk onderhoud ik zelfstandig – maar ik zou me best aan willen sluiten bij een vereniging.”

Jezelf ontwikkelen

Martine heeft veel geleerd door in het diepe te springen. Voor andere starters of zzp’ers heeft ze dan ook een aantal tips. “Ik zou andere starters of zzp’ers dan ook mee willen geven: doe, ontdek en groei. Vergeet niet dat je je mening of visie altijd kan bijstellen. Op deze manier ben je juist sterk. Ga mee met de ontwikkelingen!”

Wil je meer weten over Martine of haar bedrijf? Kijk dan op www.hetkruispunthoorn.nl of e-mail naar info@hetkruispunthoorn.nl.

Ben of ken jij een enthousiaste ondernemer met een inspirerend verhaal?

Tip onze redactie via onderstaande aanmeld-knop.

agenda

Data ophalen ...

Blog

Van zzp'er naar werkgever: een grote stap


Wat kan je als (startende) ondernemer leren van Ajax?


Lees meer

Nieuws

Nieuwe kleineondernemersregeling vanaf 1 januari 2020 van kracht

Kleine ondernemers en organisaties kunnen vanaf 1 januari 2020 zelf kiezen voor vrijstelling van de btw.

Westfriesland gastheer VNG Jaarcongres 2020

Op 9 en 10 juni 2020 is Westfriesland gastheer van het VNG Jaarcongres. Het VNG Jaarcongres is het jaarlijks congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Op het congres komen tussen de 2500 en 3500 lokale bestuurders en raadsleden af. Dankzij de sterke samenwerking van de zeven Westfriese gemeenten wist de regio het Jaarcongres binnen te slepen. De locatie van het congres is IJsbaan De Westfries.

Lees meer
Starter
in beeld
Het Influencer Bureau
“Influencer marketing is het nieuwe mond-tot-mond reclame anno 2019”
Lees meer