Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Joeri Goede

Initiatiefnemer Stichting Startersloket

In onze rubriek ‘Starter in beeld’ bieden we regionale ondernemers een podium om hun verhaal te vertellen. Waar liepen zij tegenaan bij het starten als zelfstandige? Welke tips zouden zij andere ondernemers mee willen geven en wat is volgens hun onmisbaar voor succesvol ondernemerschap? Joeri Goede, adviseur en initiatiefnemer van het Startersloket, trapt af.

Joeri (29) uit Hoorn heeft inmiddels de nodige ervaring met het op weg helpen van startende ondernemers in de regio. Als adviseur bij de Kamer van Koophandel weet hij als geen ander waar veel starters tegen aan lopen. “In 2007 begon ik als adviseur bij de Kamer van Koophandel. Hier heb ik veel ervaring en kennis opgedaan op het gebied van de startende ondernemer. Als adviseur zag ik dagelijks waar starters mee worstelen en wat veel voorkomende valkuilen zijn. Na ruim acht jaar bij de Kamer van Koophandel gewerkt te hebben, was het in 2015 tijd voor een nieuwe stap.”

Netwerk in de regio

In dat jaar voegde hij zich als adviseur bij Martijn Pennekamp uit Wervershoof, oprichter van het online startersplatform ikwordzzper.nl. Ook het platform Starten.nl werd opgericht en Het Ondernemerscollectief werd uitgebreid. Sindsdien zet Joeri zich als ondernemersadviseur voor al deze platformen in. En sinds kort is het Startersloket daaraan toegevoegd. “Mede door mijn netwerk en kennis in de regio was het mijn taak om te onderzoeken waar de regionale behoeftes lagen van de startende ondernemer. In dit traject is ook het idee voor het Startersloket ontstaan.”

Verbindende rol

Het Startersloket is tot stand gekomen na een goede inventarisatie in de regio. “Mede door reorganisaties bij de Kamer van Koophandel is er veel dienstverlening voor de startende ondernemer komen te vervallen. Toch bleek er, na gesprekken gevoerd te hebben met het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord en regionale gemeenten, wel behoefte te zijn aan deze dienstverlening.” Mede daardoor is het Startersloket in het leven geroepen. “Mijn doel is middels het Startersloket het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid met elkaar te verbinden. Ik ga dus de oude verbindende rol van de Kamer van Koophandel weer nieuw leven in blazen.”

Gezond startersklimaat

“Met het Startersloket informeren en ondersteunen wij ondernemers. Wij willen dan ook samenwerking realiseren met relevante netwerk- en kennispartners. Of het nu gaat om een student of ondernemer: het Startersloket staat iedereen te woord die meer wil weten over het ondernemerschap. Door samen te werken hoop ik een beter startersklimaat te creëren.” Dat betekent niet dat het aantal ondernemers zou moeten toenemen: het kan ook leiden tot de keuze om juist níet te starten. Kortom: het loket is in het leven geroepen om (oriënterende) ondernemers beter voorbereid laten starten.

Goede voorbereiding is onmisbaar

Ten slotte heeft Joeri nog een aantal handige tips voor iedereen die wil starten. “Als je als zelfstandige wilt starten, is een goede voorbereiding essentieel. Hierin is ook een rol voor Het Startersloket weggelegd. Daarnaast wil ik iedere starter het volgende meegeven: kennis delen is je netwerk vermenigvuldigen!”

Wil je meer weten over het Startersloket? Via deze website blijf je op de hoogte. Je kunt Joeri bereiken via info@startersloket.nl.

Ben of ken jij een enthousiaste ondernemer met een inspirerend verhaal?

Tip onze redactie via onderstaande aanmeld-knop.

Blog

Wat kun je als (startende) ondernemer leren van Novak Djokovic?


Hoe vind je onderwerpen voor je blog?


Lees meer

Nieuws

KvK: merendeel zzp'ers en mbk'ers verwacht groeiende omzet

Het grootste gedeelte van de zzp'ers en mkb'ers verwacht in de aankomende jaren een groei in omzet. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Groeiambities en -belemmeringen van zzp en klein-mkb’ van de Kamer van Koophandel dat vandaag verschijnt.

ACM wil betere bescherming zzp'ers

De ACM, Autoriteit Consument en Markt, roept vandaag de politiek op om de wetgeving aan te passen om zzp’ers en consumenten beter te beschermen. Dat staat in het Signaal, het jaarlijkse advies aan de wetgever dat de ACM vandaag uitbrengt.

Lees meer