Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Gerard Brandsen

"Ik miste de gemoedelijkheid die ik zo belangrijk vind in mijn werk"

Gerard Brandsen is per 1 april 2019 gestart met zijn eigen garagebedrijf Gerard Brandsen Autoservice. Lees hieronder zijn verhaal en laat je inspireren.

Gerard Brandsen (47) uit Wervershoof heeft na zijn middelbare schoolopleiding voor autotechniek in Apeldoorn bij een tweetal autodealers gewerkt. In zijn werk heeft hij altijd veel vrijheden gekregen om in de visie van het bedrijf doelen en resultaten te halen. Toen na een overname het bedrijf waar hij als laatste werkte, 10x zo groot werd, verdween de gemoedelijkheid die Gerard altijd zo belangrijk vindt in zijn werk.  Een eigen bedrijf zat altijd al in zijn gedachten en nu was het moment aangebroken om dat ook serieus te onderzoeken. Per 1 april jl. is Gerard Brandsen Autoservice een feit.

Overname

Gerard kwam in zijn zoektocht een bestaand garagebedrijf in Medemblik tegen om over te nemen. Een hele stap. “Een accountantsbureau met ervaring in het starten en overnemen van een bedrijf heeft mij begeleid” geeft Gerard aan. “Ik kreeg bij de overname te maken met onroerend goed, equipement, cijfer analyses, milieu en regelgeving, waardoor ik het lastig vond om goed overzicht te houden. Het gaf mij rust om het accountantsbureau erbij te betrekken die kennis en ervaring heeft met dit soort termen en processen. De bijeenkomsten van het Startersloket zijn ook onderdeel geweest van mijn voorbereidingen. Mensen met éénzelfde ondernemerswens ontmoeten was inspirerend”, aldus Gerard.

Passie en trots

Oprechte aandacht voor de klant vindt Gerard belangrijk en dat is ook waarin hij het verschil wilt maken. Een moderne, professionele garage met oprechte en persoonlijke aandacht voor de klant. “Ik ben trots dat ik ondanks mijn 47 jarige leeftijd toch de stap heb genomen en lekker bezig ben. De vrijheid in denken en doen is prachtig en geeft veel energie. Uiteraard is er ook twijfel geweest. Je weet wat je hebt en dat geef je zo allemaal op. De onzekerheid is minder fijn. Maar het brengt je ook zoveel als je werkt met plezier” aldus Gerard.

Werkdag

Een werkdag bestaat uit het uitvoeren van reparaties en onderhoud. Doordat het een universele garage is , krijg je zeer jonge en oudere auto’s en dus ook een variëteit aan klanten. Tussendoor ook onderdelen bestellen, voorraadbeheer, factureren en overleggen met klanten. “De afwisseling van werken met je handen en commercieel bezig zijn, vind ik prachtig” geeft Gerard aan. In de toekomst zou ik graag meer tijd willen besteden aan de in- en verkoop van occasions.

Lastig

Hoe je jezelf nu bekend maakt vindt Gerard nog moeilijk. Is mond-tot-mondreclame voldoende? Moet je adverteren in de krant of langs het sportveld? Dat ben ik nog wel aan het aftasten, geeft Gerard aan. Waar ik op het moment wel aan mee doe is een welkomstgeschenk voor nieuw inwoners van Medemblik waarin allerlei vouchers zitten van lokale bedrijven.

Ook wil ik graag alles zelf weten en kunnen. Dat is echter onmogelijk als ondernemer. Er verslapt dan weer aandacht voor iets anders. De boekhouding doe ik daarom toch niet zelf.

Tips

Schroom niet om mensen bij je plannen te betrekken. Je hoeft niet opnieuw het wiel uit te vinden. Een belangrijke eigenschap van een ondernemer vindt Gerard commercieel zijn. Dat moet wel in je zitten. Verder zijn er zoveel mensen en zoveel manieren om je doel te behalen, geeft Gerard aan. Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan, als van dingen die je niet hebt gedaan!

Geïnteresseerd? Bezoek Gerard Brandsen Autoservice op Nijverheidsweg 3 in Medemblik of neem contact op via deze link.

Ben of ken jij de nieuwe Starter in Beeld? Meld je hieronder aan!

agenda

Data ophalen ...

Blog

Van zzp'er naar werkgever: een grote stap


Wat kan je als (startende) ondernemer leren van Ajax?


Lees meer

Nieuws

Nieuwe kleineondernemersregeling vanaf 1 januari 2020 van kracht

Kleine ondernemers en organisaties kunnen vanaf 1 januari 2020 zelf kiezen voor vrijstelling van de btw.

Westfriesland gastheer VNG Jaarcongres 2020

Op 9 en 10 juni 2020 is Westfriesland gastheer van het VNG Jaarcongres. Het VNG Jaarcongres is het jaarlijks congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Op het congres komen tussen de 2500 en 3500 lokale bestuurders en raadsleden af. Dankzij de sterke samenwerking van de zeven Westfriese gemeenten wist de regio het Jaarcongres binnen te slepen. De locatie van het congres is IJsbaan De Westfries.

Lees meer
Starter
in beeld
Het Influencer Bureau
“Influencer marketing is het nieuwe mond-tot-mond reclame anno 2019”
Lees meer