Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Vervolg succesvolle trainingen voor startende ondernemers

12 september 2017

Na een succesvol eerste half jaar organiseren de Westfriese gemeenten ook in de tweede helft van 2017 trainingen voor startende ondernemers. Via het Startersloket kunnen ze gratis trainingen krijgen.

De eerste zes trainingen van 2017 trokken meer dan 100 deelnemers en bereikten al 50.000 mensen via sociale media. De startende ondernemers waarderen de trainingen met ruim een 8.

Begin dit jaar startte het Startersloket West-Friesland, een initiatief van Starten.nl en de West-Friese gemeenten Hoorn, Medemblik, SED, Koggenland en Opmeer. Het Startersloket is in het leven geroepen om startende ondernemers beter voorbereid te laten starten.

Vragen beantwoord

Bij het beginnen van een onderneming ontstaan veel vragen. Wat komt er op mij af als ik begin? Welke regels en wetten zijn er en hoe kan de gemeente mij als ondernemer helpen? Het Startersloket geeft antwoord op alle vragen over ondernemerschap. Dat kan online door kennisartikelen, nieuws of ondernemersverhalen uit de regio, gratis downloads, informatie over regionale regelgeving en handige rekentools.

Ervaringen

Sandra Boon (47) volgde twee trainingen via het Startersloket. "De trainingen waren zeer informatief. De open houding was voor mij prettig. Ook is het fijn om te beseffen dat er meer mensen zijn die bij het starten van een bedrijf tegen dingen aanlopen. Ook leer je veel van de vragen die anderen stellen. Het Startersloket heeft me geholpen door na te laten denken over wat ik wil en hoe ik daar in de toekomst naar toe kan werken." 

Voor het komende halfjaar staan de volgende trainingen op de agenda:

  • 13 september, gemeentehuis Opmeer: Belastingen, administratie en uurtarief
  • 9 oktober, gemeentehuis Koggenland (Avenhorn): Hoe presenteer jij je online als (startende) ondernemer?
  • 30 oktober, gemeentehuis Hoorn: Start een eigen bedrijf
  • 29 november, Postkantoor Bovenkarspel, Belastingen, administratie en uurtarief
  • 11 december, gemeentehuis Medemblik: Hoe presenteer jij je online als (startende) ondernemer?

Bekijk hier de agenda van Startersloket en meld je aan voor (één van) de training(en)!

agenda

Data ophalen ...

Blog

Van zzp'er naar werkgever: een grote stap


Wat kan je als (startende) ondernemer leren van Ajax?


Lees meer