Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Medemblikker ondernemers mogen langer hun winkels openen

02 november 2018

De gemeenteraad van Medemblik heeft op donderdag 1 november ingestemd met het voorstel om het detailhandelsbeleid en de winkeltijdenverordening te vernieuwen. Met de nieuwe verordening mogen Medemblikker ondernemers hun winkels vaker en langer openen.

Met het nieuwe beleid moeten grote winkelcentra weerbaarder worden tegen de concurrentie van online winkelen. Het vernieuwde beleid is gericht op:

  • Ruimte bieden aan flexibeler ondernemerschap
  • Prioriteit geven aan behoud en versterking van grote winkelcentra.
  • Het behouden van basisvoorzieningen in kleinere kernen.

Om winkeliers meer flexibiliteit te geven gelden er nu andere regels voor openingstijden. In de bestaande verordening was het al mogelijk om op zondagen en bepaalde feestdagen open te zijn. De gemeente zal vanaf nu een algehele vrijstelling doorvoeren. Ondernemers hoeven daardoor geen ontheffing meer aan te vragen om op deze dagen hun winkels te openen. De enige twee uitzonderingen zijn op 4 mei en op 24 december, waar de deuren na 19:00 gesloten moeten worden.

Minder regels

Wethouder Harry Nederpelt: “Met ons nieuwe beleid spelen we flexibeler in op trends en ontwikkelingen die bij winkels spelen. Ook bieden we winkeliers met de nieuwe winkeltijdenverordening een betere aansluiting bij winkels in Hoorn. Minder regels, meer flexibiliteit.”

Meer vrijheid

Met de komst van meer flexibiliteit is er ook meer ruimte voor nieuwe initiatieven voor winkels in de hoofdwinkelcentra. Hiermee krijgen ondernemers meer vrijheid en wordt leegstand teruggedrongen, zo verwacht de gemeente.

agenda

Data ophalen ...
Starter
in beeld
Het Influencer Bureau
“Influencer marketing is het nieuwe mond-tot-mond reclame anno 2019”
Lees meer