Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Medemblik zoekt duurzame horecaondernemers

29 augustus 2017

De gemeente Medemblik is op zoek naar horecaondernemers die duurzaam werken. Zij maken kans op de Award Duurzaam Ondernemen 2017.

Met duurzaam ondernemen wordt 'toekomst gericht' ondernemen bedoeld: belangrijke thema's daarbinnen zijn bijvoorbeeld de productiewijze van voedsel, verminderen van voedselverspilling en afval, besparen op water en energie. Dat naast de groeiende behoefte aan smaakvolle en kwaliteitsproducten. Een duurzame ondernemer weet al deze uitdagingen slim te combineren.

Eerste stappen

Tijdens een informatiebijeenkomst eerder dit jaar bleek dat diverse horecaondernemers uit Medemblik al flinke stappen hebben gemaakt en zich duurzaam ondernemer mogen noemen - al dan niet financieel geholpen door subsidieregelingen die de overheid aan ondernemers biedt. Naast de deelnemers aan de bijeenkomst zijn er in Medemblik natuurlijk nog meer horecaondernemers die met energiebesparing resultaten boeken.

Hoe duurzaam onderneem jij?

Wie neemt dit jaar de Award Duurzame Ondernemer Medemblik in ontvangst? De gemeente Medemblik roept op: laat weten hoe duurzaam jouw bedrijfsvoering is. Geef op de volgende onderwerpen aan wat het bedrijf doet (eventueel samen met partners):

  1.     Duurzame bedrijfsvoering (zoals data, slimme ICT oplossing, meten en rapporteren, meer jaren aanpak duurzaam onderhoud gebouw en apparatuur)
  2.     Duurzaam vervoer (soort voertuigen, soort brandstof, beladingsgraad, of aanpak om zo min mogelijk vervoersbewegingen te realiseren)
  3.     Duurzaam gedrag medewerkers (duurzaam inkopen, spelregels verlichting, verwarming en koeling e.d.)
  4.     Duurzame opwekking (wek je ook zelf energie op of compenseer je fossiele energie?)

Meld je aan!

De antwoorden op deze vragen stuur je vóór 1 september 2017 naar miranda.laan@medemblik.nl. Voeg een foto toe om te laten zien hoe duurzaam jouw bedrijf is. Deze wordt ook in de publicatie gebruikt. Alle kleine stappen tellen mee, niet alleen de grote stappen! Alle inzendingen dingen automatisch mee naar de Award Duurzame Ondernemer Medemblik 2017. De gemeente neemt contact op en publiceert in overleg de aanpak van alle genomineerden als goed praktijkvoorbeeld.

agenda

Data ophalen ...

Blog

Van zzp'er naar werkgever: een grote stap


Wat kan je als (startende) ondernemer leren van Ajax?


Lees meer