Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Loonbedrijf Zwaan genomineerd voor Award Duurzame Ondernemer Medemblik

08 oktober 2018

Kraanverhuur en Loonbedrijf Zwaan uit Opperdoes doet een gooi naar de Award Duurzame Ondernemer. De verkiezing staat dit jaar in het teken van de circulaire economie. In de complete bedrijfsvoering zijn of worden duurzame maatregelen doorgevoerd.

Zwaan is al 60 jaar een begrip in maai- en slootonderhoud, grond-, weg- en waterbouw, groenvoorziening en agrarisch loonwerk. De lat ligt hoog: er zijn doelstellingen en acties voor duurzaam ondernemen opgesteld. Er wordt continu gewerkt aan de verbetering. Ondernemer Joost Zwaan: “Het is noodzakelijk dat we laten zien hoe duurzaam we zijn. Onze klanten zien hoeveel minder CO2 ze uitstoten door gebruik te maken van onze diensten.”

Prestatieladder

Het bedrijf is al geruime tijd VCA-gecertificeerd. Zwaan heeft gekozen voor certificering via de CO2-Prestatieladder. Nu staat het bedrijf op niveau 3, het streven voor dit jaar is niveau 5. Joost Zwaan: “Om dit te bereiken hebben we een duurzaam machinepark en werken we aan een energiearm kantoor en energiezuinige bedrijfsprocessen. Een deel van de administratie is digitaal. Interne documenten worden opgeslagen in Cloud-omgeving. Werknemers vullen met hun smartphone of tablet digitaal hun werkbonnen in. Hierdoor werken we zo weinig mogelijk met papier.”

Groene stroom

De auto’s, kranen en machines bij Zwaan worden getankt met energiezuinige TRAXX diesel in plaats van gewone dieselbrandstof. De loodsen zijn onlangs voorzien van nieuwe dak- en gevelplaten voor betere isolatie. Alle stroom is groen en komt van Green Choice van Wind uit Nederland. Hout, puin, papier, olie, grofvuil, filters worden gescheiden in verschillende bakken. Is er hout nodig, dan heeft dat het FSC keurmerk. Ook neemt Zwaan deel aan een initiatief van de brancheorganisatie om de CO2-uitstoot te verminderen.

Nieuws

Record aantal nieuwe bedrijven in 2019

Het jaar 2019 sloot af met ruim 2 miljoen ondernemingen. Daarvan zijn er ruim 1,3 miljoen zzp'er.

Ben jij die horeca ondernemer die een Westfries diner voor 1600 gemeentebestuurders tot een succes kan maken?

Regio Westfriesland is op 9 en 10 juni 2020 gastheer van het VNG Jaarcongres. Een onderdeel van het congres is een diner op dinsdag 9 juni 2020. De regio zet hiervoor een aanbesteding uit. De regio zoekt een ondernemer die een Westfries diner voor 1600 gemeentebestuurders tot een succes kan maken.

Lees meer
Starter
in beeld
Het Influencer Bureau
“Influencer marketing is het nieuwe mond-tot-mond reclame anno 2019”
Lees meer