Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Economie Medemblik beter dan landelijk gemiddelde

16 maart 2017

Het gaat goed met de economie van de gemeente Medemblik, meldt het Noordhollands Dagblad. De werkgelegenheid is in de afgelopen twee jaar gestegen, de werkloosheid in de gemeente is laag en er is weinig leegstand van winkels.

Dit meldt het dagblad op basis van gegevens uit de economische monitor 2016, een onderzoek dat iedere twee jaar wordt uitgevoerd.

Cijfers

De werkloosheid in Medemblik ligt relatief laag: op 4,8%. Dat is lager dan het landelijk gemiddelde. Ook telt Medemblik relatief veel ondernemers met zijn 2.600 zzp’ers. Ondernemers beoordelen het ondernemersklimaat in de gemeente met een 6,5 – ook dat is hoger dan het landelijk gemiddelde. De leegstand van winkels ligt daarnaast op 1,8% tegenover 9,2% landelijk.

Bron: Noordhollands Dagblad.

agenda

Data ophalen ...

Blog

Beginnen met je eigen Wordpress website in 6 stappen


Ontdek hoe je in 7 stappen effectiever gaat ondernemen


Lees meer

Nieuws

Bijeenkomst voor ondernemers over ondermijning

Op woensdag 28 november 2018 organiseert de gemeente Hoorn in samenwerking met de politie en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) een themabijeenkomst. De avond staat in het teken van de gevolgen van georganiseerde criminaliteit en ondermijning voor ondernemers.

Medemblikker ondernemers mogen langer hun winkels openen

De gemeenteraad van Medemblik heeft op donderdag 1 november ingestemd met het voorstel om het detailhandelsbeleid en de winkeltijdenverordening te vernieuwen. Met de nieuwe verordening mogen Medemblikker ondernemers hun winkels vaker en langer openen.

Lees meer