Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Economie Medemblik beter dan landelijk gemiddelde

16 maart 2017

Het gaat goed met de economie van de gemeente Medemblik, meldt het Noordhollands Dagblad. De werkgelegenheid is in de afgelopen twee jaar gestegen, de werkloosheid in de gemeente is laag en er is weinig leegstand van winkels.

Dit meldt het dagblad op basis van gegevens uit de economische monitor 2016, een onderzoek dat iedere twee jaar wordt uitgevoerd.

Cijfers

De werkloosheid in Medemblik ligt relatief laag: op 4,8%. Dat is lager dan het landelijk gemiddelde. Ook telt Medemblik relatief veel ondernemers met zijn 2.600 zzp’ers. Ondernemers beoordelen het ondernemersklimaat in de gemeente met een 6,5 – ook dat is hoger dan het landelijk gemiddelde. De leegstand van winkels ligt daarnaast op 1,8% tegenover 9,2% landelijk.

Bron: Noordhollands Dagblad.

agenda

Data ophalen ...

Blog

Van zzp'er naar werkgever: een grote stap


Wat kan je als (startende) ondernemer leren van Ajax?


Lees meer

Nieuws

Record aantal nieuwe bedrijven in 2019

Het jaar 2019 sloot af met ruim 2 miljoen ondernemingen. Daarvan zijn er ruim 1,3 miljoen zzp'er.

Ben jij die horeca ondernemer die een Westfries diner voor 1600 gemeentebestuurders tot een succes kan maken?

Regio Westfriesland is op 9 en 10 juni 2020 gastheer van het VNG Jaarcongres. Een onderdeel van het congres is een diner op dinsdag 9 juni 2020. De regio zet hiervoor een aanbesteding uit. De regio zoekt een ondernemer die een Westfries diner voor 1600 gemeentebestuurders tot een succes kan maken.

Lees meer