Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Economie Medemblik beter dan landelijk gemiddelde

16 maart 2017

Het gaat goed met de economie van de gemeente Medemblik, meldt het Noordhollands Dagblad. De werkgelegenheid is in de afgelopen twee jaar gestegen, de werkloosheid in de gemeente is laag en er is weinig leegstand van winkels.

Dit meldt het dagblad op basis van gegevens uit de economische monitor 2016, een onderzoek dat iedere twee jaar wordt uitgevoerd.

Cijfers

De werkloosheid in Medemblik ligt relatief laag: op 4,8%. Dat is lager dan het landelijk gemiddelde. Ook telt Medemblik relatief veel ondernemers met zijn 2.600 zzp’ers. Ondernemers beoordelen het ondernemersklimaat in de gemeente met een 6,5 – ook dat is hoger dan het landelijk gemiddelde. De leegstand van winkels ligt daarnaast op 1,8% tegenover 9,2% landelijk.

Bron: Noordhollands Dagblad.

agenda

Data ophalen ...

Blog

Wat kun je als (startende) ondernemer leren van Novak Djokovic?


Hoe vind je onderwerpen voor je blog?


Lees meer

Nieuws

KvK: merendeel zzp'ers en mbk'ers verwacht groeiende omzet

Het grootste gedeelte van de zzp'ers en mkb'ers verwacht in de aankomende jaren een groei in omzet. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Groeiambities en -belemmeringen van zzp en klein-mkb’ van de Kamer van Koophandel dat vandaag verschijnt.

ACM wil betere bescherming zzp'ers

De ACM, Autoriteit Consument en Markt, roept vandaag de politiek op om de wetgeving aan te passen om zzp’ers en consumenten beter te beschermen. Dat staat in het Signaal, het jaarlijkse advies aan de wetgever dat de ACM vandaag uitbrengt.

Lees meer