Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Economie Medemblik beter dan landelijk gemiddelde

16 maart 2017

Het gaat goed met de economie van de gemeente Medemblik, meldt het Noordhollands Dagblad. De werkgelegenheid is in de afgelopen twee jaar gestegen, de werkloosheid in de gemeente is laag en er is weinig leegstand van winkels.

Dit meldt het dagblad op basis van gegevens uit de economische monitor 2016, een onderzoek dat iedere twee jaar wordt uitgevoerd.

Cijfers

De werkloosheid in Medemblik ligt relatief laag: op 4,8%. Dat is lager dan het landelijk gemiddelde. Ook telt Medemblik relatief veel ondernemers met zijn 2.600 zzp’ers. Ondernemers beoordelen het ondernemersklimaat in de gemeente met een 6,5 – ook dat is hoger dan het landelijk gemiddelde. De leegstand van winkels ligt daarnaast op 1,8% tegenover 9,2% landelijk.

Bron: Noordhollands Dagblad.

agenda

Data ophalen ...

Blog

Hoe vind je onderwerpen voor je blog?


Hoe maak je jouw website klaar voor 2019?


Lees meer

Nieuws

Eenmanszaken krijgen nieuw btw-nummer vóór 2020

Ongeveer 1,3 miljoen Nederlandse eenmanszaken krijgen vóór 1 januari 2020 een nieuw btw-identificatienummer van de Belastingdienst. Dit nieuwe nummer heeft geen koppeling meer met het burgerservicenummer.

Aantal bedrijven in 2018 met 5% gegroeid

Het aantal bedrijven is gegroeid tot 1,9 miljoen in 2018. Dat is zo'n 5% meer ten opzichte van 2017. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel, die in de Data over de bedrijvendynamiek 2018 zijn gepubliceerd.

Lees meer