Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Economie Medemblik beter dan landelijk gemiddelde

16 maart 2017

Het gaat goed met de economie van de gemeente Medemblik, meldt het Noordhollands Dagblad. De werkgelegenheid is in de afgelopen twee jaar gestegen, de werkloosheid in de gemeente is laag en er is weinig leegstand van winkels.

Dit meldt het dagblad op basis van gegevens uit de economische monitor 2016, een onderzoek dat iedere twee jaar wordt uitgevoerd.

Cijfers

De werkloosheid in Medemblik ligt relatief laag: op 4,8%. Dat is lager dan het landelijk gemiddelde. Ook telt Medemblik relatief veel ondernemers met zijn 2.600 zzp’ers. Ondernemers beoordelen het ondernemersklimaat in de gemeente met een 6,5 – ook dat is hoger dan het landelijk gemiddelde. De leegstand van winkels ligt daarnaast op 1,8% tegenover 9,2% landelijk.

Bron: Noordhollands Dagblad.

agenda

Data ophalen ...

Blog

Van zzp'er naar werkgever: een grote stap


Wat kan je als (startende) ondernemer leren van Ajax?


Lees meer

Nieuws

Nieuwe kleineondernemersregeling vanaf 1 januari 2020 van kracht

Kleine ondernemers en organisaties kunnen vanaf 1 januari 2020 zelf kiezen voor vrijstelling van de btw.

Westfriesland gastheer VNG Jaarcongres 2020

Op 9 en 10 juni 2020 is Westfriesland gastheer van het VNG Jaarcongres. Het VNG Jaarcongres is het jaarlijks congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Op het congres komen tussen de 2500 en 3500 lokale bestuurders en raadsleden af. Dankzij de sterke samenwerking van de zeven Westfriese gemeenten wist de regio het Jaarcongres binnen te slepen. De locatie van het congres is IJsbaan De Westfries.

Lees meer