Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Bijeenkomst voor ondernemers over ondermijning

13 november 2018

Op woensdag 28 november 2018 organiseert de gemeente Hoorn in samenwerking met de politie en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) een themabijeenkomst. De avond staat in het teken van de gevolgen van georganiseerde criminaliteit en ondermijning voor ondernemers.

De bijeenkomst vindt plaats in De Witte Valk in Zwaag. Praat mee over de noodzaak en mogelijkheden om als MBKondernemer weerbaarder te zijn en deel jouw ervaring.

‘Dat kan niet kloppen…’

Denk jij als ondernemer wel eens: “Dat kan niet kloppen. Ik zie daar nooit een klant en toch moet die hoge huur opgebracht worden”. Mogelijk heb je gelijk en is er sprake van ondermijning, omdat de onderneming/huurder zich schuldig maakt aan bijvoorbeeld het witwassen van crimineel geld. De onderwereld vermengt zich steeds vaker met de bovenwereld. We spreken dan van ‘georganiseerde ondermijnende criminaliteit’.

Criminele netwerken infiltreren in de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Vaak is dit niet altijd zichtbaar, maar de gevolgen voor ondernemers zijn dat wel. Ook jij als ondernemer kunt daar direct of indirect last van krijgen. Ondermijnende criminaliteit benadeelt eerlijke ondernemers in het midden- en klein bedrijf en verstoort de gelijke kansen in het bedrijfsleven.

Themabijeenkomst op 28 november

Ondernemers in de gemeente Hoorn zijn uitgenodigd om op woensdag 28 november tijdens een gratis themabijeenkomst ervaringen uit te wisselen. Daarnaast worden de laatste trends en ontwikkelingen besproken en is er aandacht voor de aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit. De gemeente en de politie geven informatie en worden tijdens de bijeenkomst ondersteund door de HOC, OSH en Parkmanagement Hoorn.

Heb je de uitnodiging gemist?

Meld je dan alsnog aan. Aanmelden kan via info@parkmanagementhoorn.nl. De bijeenkomst wordt gehouden bij De Witte Valk, Dorpsstraat 175 in Zwaag. Aanvang 18.15 uur (met een broodje). Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

agenda

Data ophalen ...

Blog

Van zzp'er naar werkgever: een grote stap


Wat kan je als (startende) ondernemer leren van Ajax?


Lees meer