Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Arbeidsmarktprognose Noord-Holland Noord positief

31 mei 2017

De arbeidsmarktprognose van het UWV ziet er, ook voor de regio Noord-Holland Noord, positief uit. Uit het rapport valt te concluderen dat er zowel meer banen voor werknemers als zelfstandigen worden voorspeld in de regio.

Ook het aantal WW-uitkeringen in Noord-Holland Noord daalt naar verwachting van 3,7% in 2016 tot 3,1% in 2017 en 2,7% in 2018. Omdat steeds meer mensen vanuit hun uitkering aan een baan komen, groeit het aantal arbeidsplekken in onze regio naar verwachting dit jaar met 2,7% - en in 2018 nog eens met 0,9%.

Landelijke prognose

In de bouw, zorg en ICT wordt zelfs over een schaarste gesproken: daar is de vraag naar arbeidskrachten (zowel werknemers als zzp'ers) groter dan het aanbod. In de zorg wordt verwacht dat meer zzp'ers de overstap naar een vaste baan kunnen maken, terwijl in de bouw de vraag naar zzp'ers erg hoog blijft. De krapte in de bouwsector is te wijten aan de vergrijzing van personeel in de bouw en door een grote uitstroom van personeel. Daarnaast kozen maar weinig jongeren voor een bouwopleiding de afgelopen jaren, waardoor de vraag naar vakmensen alleen maar groter wordt. Er wordt groei verwacht in alle sectoren, met uitzondering van de financiële sector en het openbaar bestuur.

TIP Hier vind je een uitgebreid nieuwsbericht en een link naar het bijbehorende rapport.

agenda

Data ophalen ...