Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Over ons

Wat is het het Startersloket en wie zitten er achter? Lees hier meer over ons en onze dienstverlening. 

Wat is het Startersloket?

Stichting Startersloket

Stichting Startersloket is in 2016 opgericht door Martijn Pennekamp en Joeri Goede met als doel het op onafhankelijke en professionele wijze ondersteunen van (startende) ondernemers in Nederland. Dit doen we in opdracht van onder andere gemeenten, bedrijven en ondernemers zelf. Inmiddels is het Startersloket gegroeid naar een (netwerk)organisatie met diverse specialisten die klaar staan voor de (startende) ondernemer.  

Gemeenten

Het Startersloket is gespecialiseerd in het ontzorgen van gemeenten als het gaat om het informeren en inspireren van de (startende) ondernemer. Regionaal is de startende ondernemer meer en meer aangewezen op de gemeente als belangrijke informatiebron op het gebied van ondernemerschap. Het Startersloket geeft hier op eigentijdse, professionele en vooral onafhankelijke wijze vorm aan.

Met een Startersloket heb je als gemeente een online platform voor handen met bijvoorbeeld een uitgebreide kennisbank, rekentools, downloads, interviews met andere ondernemers en blogs. Ook verzorgen we het hele jaar door regionale trainingen en webinars. Tijdens kantooruren kunnen inwoners van een gemeente ook chatten en bellen met de specialisten van het Startersloket.

Het Startersloket streeft met haar dienstverlening naar het behalen van een vijftal doelen:

  • Beter voorbereide startende ondernemers.
  • Ondernemers een onafhankelijk klankbord bieden.
  • Verbeteren van het (regionale) ondernemersklimaat.
  • Ontlasten aangesloten gemeenten.
  • Verbindende factor zijn tussen onder andere onderwijs, bedrijfsleven en overheid.

Kijk hier voor een voorbeeld van een Startersloket van een reeds aangesloten gemeente.

Outplacement en duurzame inzetbaarheid

Het Startersloket wordt ook regelmatig gevraagd om invulling te geven aan outplacementtrajecten voor bedrijven. Het Startersloket is daarbij gespecialiseerd in het traject van werk naar ondernemerschap. Op basis van een gedegen traject met onder andere inspirerende trainingen en deskundige individuele begeleiding zetten medewerkers stappen richting het starten van een eigen bedrijf.

Klik hier en ontdek wat wij kunnen betekenen op het gebied van outplacement en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.   

Bedrijfskundig advies

Ondernemers, zzp’ers en starters kunnen ook zelf voor advies aankloppen bij het Statersloket. Onze bedrijfskundig adviseurs helpen met vraagstukken omtrent bijvoorbeeld het schrijven van een ondernemingsplan, franchise en bedrijfsovername.

Klik hier om ons dienstenaanbod op dit gebied te bekijken.

Wil je contant met ons opnemen? Vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in. Maar eerst stellen we ons nog even persoonlijk voor. 

Ons team bestaat uit:

Joeri Goede | Initiatiefnemer

Joeri is initiatiefnemer van het Startersloket en is hét aanspreekpunt van het loket. Joeri is jarenlang adviseur geweest bij de Kamer van Koophandel en weet dus exact wat er speelt bij de startende ondernemer. Joeri onderzoekt regionale samenwerkingen en geeft regelmatig workshops en trainingen aan starters.

 |  |  085-4881233

 

Martijn Pennekamp | Initiatiefnemer

Martijn is mede-initiatiefnemer van het Startersloket. Alweer zeven jaar geleden startte hij als zzp'er met zijn startersplatform www.ikwordzzper.nl, naast zijn functie als bedrijvenadviseur bij de Rabobank. Halverwege 2011 heeft hij zijn stropdas aan de wilgen gehangen om zich volledig te richten op het succesvol uitbreiden van zijn startersplatformen.

 |  |  085-4881233

Frank Baltes | Adviseur

Frank is als project- en ondernemersadviseur werkzaam bij onze ondernemersplatformen. Frank is voormalig Kamer van Koophandel bedrijvenadviseur en ondersteunt het Startersloket middels het verzorgen van seminars, het verzamelen en bundelen van partijen en informatie en het geven van bedrijfsadvies aan (startende) ondernemers.

 |  |  085-4881233

Janneke Neefjes | Adviseur | Officemanager

Janneke is onze spil in het web bij het Startersloket. Heb je een vraag dan is Janneke degene die je op weg helpt! Zij organiseert de diverse startersevenementen en trainingen. Ga jij naar een van de workshops of trainingen van het Startersloket? Zeker weten dat je Janneke treft!

 |   085-4881233

Linda van der Windt | Regiomanager Zuid-Holland

Linda is jarenlang adviseur geweest bij de Kamer van Koophandel en weet dus exact wat er speelt bij de (startende) ondernemer. Linda is als regiomanager ons aanspreekpunt in Zuid-Holland om samenwerkingen te onderzoeken en samen te werken een sterke lokale economie.

 |  |  085-4881233

 

Diana de Winter | Adviseur

Ondernemers begeleiden, coachen en op maat meedenken is waar Diana goed in is. Diana maakt jou sterker in ondernemerschap. Met een bedrijfskundige blik kijkt ze naar jouw plannen. Wat moet er gebeuren om je plannen te realiseren? Daarbij helpt ze met maatwerk begeleiding en praktische oplossingen. 

 |  |  085-4881233

Contactformulier

Naam:
Woonplaats:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Opmerkingen/vragen:

agenda

Data ophalen ...

Blog

Hangen in de muziek | Hoe dat je kan helpen bij de verkoop van een product, dienst én jezelf


5 tips om als ondernemer jouw creativiteit aan te wakkeren


Lees meer

Nieuws

Kabinet komt met bijna 2,2 miljard euro extra steun voor ondernemers

Het kabinet gaat ondernemers extra steunen vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. In totaal wordt hiervoor bijna 2,2 miljard euro voor uitgetrokken. Zo keert de NOW-regeling (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) terug. Ook wordt de tegemoetkoming vaste lasten uitgebreid.

KVK Signaleert: Sterke stijging zzp beveiligers

De afgelopen vijf maanden hebben veel meer particuliere beveiligers zich als zzp’er in het handelsregister ingeschreven. Het aantal ondernemingen in de particuliere beveiliging groeit al jaren en vooral bij zzp’ers. Van 3.157 op 1 januari 2019 tot 5.026 op 1 november 2021. Op 1 juni 2021 waren dit er nog 4.791.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)
Aanvullende regelingen voor de Horeca, Detailhandel en Evenementenbranche
Starten met het stappenplan van het Startersloket
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer