Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Startende ondernemer

Nederland kent steeds meer (startende) ondernemers. Ondernemers die van grote waarde zijn voor de (lokale) economie. Ondernemerschap stimuleert de lokale bedrijvigheid en is op den duur ook belangrijk voor nieuwe werkgelegenheid, innovatie en duurzaamheid. Tevens kan ondernemerschap een positieve bijdrage leveren binnen het sociale domein. Voor gemeenten is het daarom belangrijk te werken aan een goed ondernemersklimaat. Dit klimaat wordt gevormd door vele factoren zoals bijvoorbeeld kennisdeling en samenwerkingen op het gebied van ondernemerschap.

Voorheen konden gemeenten gebruik maken van de dienstverlening van onder andere de KvK, UWV en de Belastingdienst. Dit aanbod is door de jaren heen en zeker lokaal, fors versobert. Reeds in 2016 heeft dit ertoe geleid dat Stichting Startersloket is opgericht. 

Het doel van Stichting Startersloket is om samen met aangesloten gemeenten te werken aan een goed ondernemers- en startersklimaat. Dit doen wij in de basis door voor elke participerende gemeente een eigen online Startersloket te beheren. Hierbij hebben wij in eerste instantie de focus op de oriënterende en startende ondernemer alsmede de gevestigde zzp’ers.

Met een eigen Startersloket heb je als gemeente een onafhankelijk platform in handen waar (oriënterende en startende) ondernemers, terecht kunnen met al hun ondernemersvragen. Niet onbelangrijk is dat dit platform laagdrempelig en niet commercieel is, maar puur informatief. Het Startersloket kan je eigenlijk wel zien als de KvK 2.0. die ervoor zorgt dat we binnen de gemeente gezamenlijk sterk staan voor de (startende) ondernemer.

De dienstverlening van het Startersloket is zoals aangegeven in de basis het online beschikbaar stellen van relevante (gemeente specifieke) informatie omtrent ondernemerschap. Hiervoor krijgt een gemeente de beschikking over een platform in de eigen look en feel.

Het Startersloket brengt online en offline samen binnen de gemeente, zodat de inwoners en ondernemers 24/7 antwoord kunnen krijgen op hun ondernemersvraagstukken. Alle activiteiten worden gecoördineerd door Stichting Startersloket.  

Wanneer we kijken naar de aard van de activiteiten van het Startersloket, dan maken we onderscheid tussen de volgende activiteiten:

  1. Faciliteren
  2. Informeren
  3. Inspireren

Blog

Extra aandachtspunten voor btw-aangifte 4e kwartaal 2021


Geen belasting tot een winst van € 30.339,- in 2022 als (startende) ondernemer


Lees meer

Nieuws

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2021

Vanaf vandaag krijg je als (startende) ondernemer te maken met nieuwe wetten en regels. Je mag alleen nog met toestemming consumenten bellen voor een verkoopgesprek, er komt statiegeld op kleine plastic flesjes en de btw-regels voor internationale webshops veranderen. Dit zijn de belangrijkste wetswijzigingen.

Heropening samenleving zorgt voor fors meer cateringbedrijven

Er waren in mei 61 procent meer startende bedrijven in de horeca dan in dezelfde maand vorig jaar. Die stijging is bijna volledig toe te schrijven aan de eventcatering, meldt de Kamer van Koophandel (KVK) woensdag. Volgens hoogleraar Erik Stam heeft dat alles te maken met het wegvallen van de coronamaatregelen.

Lees meer