Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Startende ondernemer

Nederland kent steeds meer (startende) ondernemers. Ondernemers die van grote waarde zijn voor de (lokale) economie. Ondernemerschap stimuleert de lokale bedrijvigheid en is op den duur ook belangrijk voor nieuwe werkgelegenheid, innovatie en duurzaamheid. Tevens kan ondernemerschap een positieve bijdrage leveren binnen het sociale domein. Voor gemeenten is het daarom belangrijk te werken aan een goed ondernemersklimaat. Dit klimaat wordt gevormd door vele factoren zoals bijvoorbeeld kennisdeling en samenwerkingen op het gebied van ondernemerschap.

Voorheen konden gemeenten gebruik maken van de dienstverlening van onder andere de KvK, UWV en de Belastingdienst. Dit aanbod is door de jaren heen en zeker lokaal, fors versobert. Reeds in 2016 heeft dit ertoe geleid dat Stichting Startersloket is opgericht. 

Het doel van Stichting Startersloket is om samen met aangesloten gemeenten te werken aan een goed ondernemers- en startersklimaat. Dit doen wij in de basis door voor elke participerende gemeente een eigen online Startersloket te beheren. Hierbij hebben wij in eerste instantie de focus op de oriënterende en startende ondernemer alsmede de gevestigde zzp’ers.

Met een eigen Startersloket heb je als gemeente een onafhankelijk platform in handen waar (oriënterende en startende) ondernemers, terecht kunnen met al hun ondernemersvragen. Niet onbelangrijk is dat dit platform laagdrempelig en niet commercieel is, maar puur informatief. Het Startersloket kan je eigenlijk wel zien als de KvK 2.0. die ervoor zorgt dat we binnen de gemeente gezamenlijk sterk staan voor de (startende) ondernemer.

De dienstverlening van het Startersloket is zoals aangegeven in de basis het online beschikbaar stellen van relevante (gemeente specifieke) informatie omtrent ondernemerschap. Hiervoor krijgt een gemeente de beschikking over een platform in de eigen look en feel.

Het Startersloket brengt online en offline samen binnen de gemeente, zodat de inwoners en ondernemers 24/7 antwoord kunnen krijgen op hun ondernemersvraagstukken. Alle activiteiten worden gecoördineerd door Stichting Startersloket.  

Wanneer we kijken naar de aard van de activiteiten van het Startersloket, dan maken we onderscheid tussen de volgende activiteiten:

  1. Faciliteren
  2. Informeren
  3. Inspireren

Blog

Extra aandachtspunten voor btw-aangifte 4e kwartaal 2021


Geen belasting tot een winst van € 30.339,- in 2022 als (startende) ondernemer


Lees meer

Nieuws

Ondernemers meer tijd voor aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten

Ondernemers krijgen 2 weken langer om de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het 4e kwartaal van 2021 aan te vragen. Het loket sluit op 11 februari 2022 om 17.00 uur. Aanleiding voor deze langere openstelling is de goedkeuring van de Europese Commissie voor de eenmalige verlaging van de omzetverliesdrempel van 30 % naar 20 %. Deze aanpassing van de TVL is vandaag gepubliceerd in de Staatscourant.

Startende ondernemers draaien meer omzet dan ze vooraf verwachtten

Startende ondernemers draaien meestal meer omzet dan ze van tevoren hadden ingeschat. Dit blijkt uit onderzoek van de onlinebank Knab. De helft van deze ondernemers doet het in de eerste drie jaar qua omzet al boven verwachting.

Lees meer