Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

TVL uitkering alsnog op basis van werkelijke hoofdactiviteit

23 maart 2021

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is een regeling voor ondernemers en zzp’ers die door de coronacrisis veel omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Een probleem waar veel ondernemers tegenaan liepen met deze regeling, was het feit dat de toekenning ervan was gekoppeld aan de SBI-codes (Standaard Bedrijfsindeling) voor bedrijven.

Met welke hoofdactiviteit het bedrijf stond ingeschreven in het Handelsregister van KVK was leidend – ook als de werkelijke activiteit anders was.

Het gevolg was dat nogal wat ondernemers die daar eigenlijk recht op hadden, toch misgrepen bij de TVL. Aan deze situatie komt nu een einde. Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft  in een Kamerbrief aangekondigd dat de TVL-regeling twee gerichte hardheidsclausules krijgt. Daardoor wordt het met terugwerkende kracht vanaf het eerste kwartaal van dit jaar mogelijk voor ondernemers om in aanmerking te komen voor de steun op basis van hun werkelijke hoofdactiviteit, in plaats van de SBI-code uit het Handelsregister.

Ondernemers van wie de feitelijke activiteiten die zij uitvoerden op 15 maart 2020 in werkelijkheid anders waren dan uit de inschrijving in het Handelsregister blijkt, kunnen op basis daarvan TVL krijgen. De staatssecretaris wil dit nog voor het tweede kwartaal regelen, maar kan dat niet garanderen omdat dit bovenop alle andere activiteiten komt die RVO.nl moet uitvoeren. Wel kunnen ondernemers nu al bezwaar aantekenen op dit punt en als zij in het gelijk worden gesteld wordt dit automatisch verwerkt in de aanvraag voor het 2e kwartaal.

Bron: Accountancy van Morgen

Dossier: Coronavirus

Klik hier om ons dossier over het coronavirus te lezen. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

agenda

Data ophalen ...