Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Opnieuw minder aanvragen voor loonsteun bij NOW-loket

09 augustus 2021

Nederlandse bedrijven die getroffen zijn door corona hebben opnieuw minder behoefte aan loonsteun. Uitkeringsinstantie UWV heeft na twee weken 8600 aanvragen binnengekregen voor de zesde periode van NOW-steun. Vorig kwartaal dienden nog 19.000 bedrijven een verzoek in.

Dat heeft het UWV vrijdagmiddag bekendgemaakt. De vijfde ronde Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid was ook weer een stuk rustiger dan de vier eerdere regelingen. In totaal dienden 46.000 bedrijven toen een steunverzoek in, waarvan er 45.000 werden toegekend.

Salarissen doorbetalen

Werkgevers die door de coronacrisis minimaal 20 procent van hun omzet kwijtraken van juli tot en met september 2021 hebben recht op loonsteun. Ze kunnen via NOW 6 maximaal 85 procent van de loonkosten voor de maanden juli tot en met september vergoed krijgen, zodat ze salarissen van personeel kunnen blijven betalen.

De regeling is wel versoberd. Eerder konden bedrijven 100 procent omzetverlies opgeven. Nu is dat verlaagd naar maximaal 80 procent, ook voor bedrijven die geen enkele euro zien binnenkomen. Dat betekent dat ondernemers die meer dan 80 procent omzetverlies lijden minder vergoed krijgen dan in eerdere periodes.

NOW kost al 20 miljard

Het UWV heeft inmiddels 5700 van de 8600 NOW-aanvragen voor de zesde periode goedgekeurd. Aan die werkgevers, die samen zo'n 109.000 mensen in dienst hebben, is in totaal 106 miljoen euro aan voorschotten overgemaakt.

Tijdens alle zes NOW-rondes keerde het UWV in totaal meer dan 20 miljard euro uit aan meer dan 350.000 bedrijven om hun personeel niet te hoeven ontslaan. In totaal gaf de overheid afgelopen anderhalf jaar al ruim 76 miljard euro uit om de coronacrisis te bestrijden.

Bron: RTL Nieuws

Dossier: Coronavirus

Klik hier om ons dossier over het coronavirus te lezen. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

agenda

Data ophalen ...