Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Ondernemers willen ook steun overheid bij ontslagvergoeding

23 mei 2020

Een breed ondernemersoffensief wil dat de overheid ook de kosten voor ontslag gaat vergoeden. MKB-Nederland zegt in gesprek te zijn met het ministerie over een breder plan voor onder andere de transitievergoeding voor sectoren in nood.

Ook de horeca, retail en ondernemersorganisatie ONL bevestigen dat de wens op tafel ligt om de transitievergoeding te compenseren. Aanpassingen aan de anderhalvemetereconomie leiden her en der tot reorganisaties, waarbij ondernemers vrezen alsnog over de kop te gaan door hoge ontslagvergoedingen.

„Horecaondernemers zijn door hun reserves heen”, zegt directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland. „We mogen straks weer open, maar met restricties. Als je maar 30% van de omzet draait, heb je veel minder personeel nodig. Maar de transitievergoeding nekt ons. Daarom vragen wij het kabinet die ook te vergoeden. Anders volgt een extra golf aan faillissementen.”

De steunpakketten leiden intussen tot een snel oplopende staatsschuld. Experts menen echter dat een volgend kabinet niet moet bezuinigen of belastingen verhogen.

„Bij de vorige crisis wilden we het beste jongetje van de klas zijn en heeft Nederland onmiddellijk na de crisis zwaar bezuinigd en lasten verhoogd. Dat moeten we nu in ieder geval voorkomen”, aldus Coen Teulings, oud-directeur van het Centraal Planbureau.

Bron: Telegraaf.nl

Dossier: Coronavirus

Klik hier om ons dossier over het coronavirus te lezen. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer