Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Ondernemers kunnen nog tot 1 januari belastinguitstel aanvragen

04 november 2020

Ondernemers die door de coronacrisis in zwaar weer verkeren, kunnen nog tot 1 januari 2021 uitstel van belastingen aanvragen. Hiertoe is besloten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, meldt staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën) dinsdag.

Het loket was eigenlijk op 1 oktober gesloten, maar wordt heropend nu opnieuw veel bedrijven geraakt worden door de aangescherpte maatregelen.

De staatssecretaris komt daarmee tegemoet aan een oproep van de senaatsfractie van Henk Otten, die gesteund werd door een meerderheid in de Eerste Kamer. De bewindsman had eerder deze week al laten weten het verzoek welwillend te zullen bekijken.

Vijlbrief zegt dat weer een onzekere tijd aanbreekt voor ondernemers. "Voor sommigen geldt dat zij tot nu toe hebben kunnen overleven door bijvoorbeeld hun reserves aan te spreken, maar hier niet op kunnen blijven teren. Wij willen hen in de gelegenheid stellen alsnog een beroep te doen op het versoepelde uitstelbeleid voor de betaling van belastingschulden."

Ondernemers die van die mogelijkheid gebruikmaken, krijgen maximaal drie jaar de tijd om hun schuld aan de fiscus af te lossen.

Bron: Nu.nl

Dossier: Coronavirus

Klik hier om ons dossier over het coronavirus te lezen. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Blog

Extra aandachtspunten voor btw-aangifte 4e kwartaal 2021


Geen belasting tot een winst van € 30.339,- in 2022 als (startende) ondernemer


Lees meer