Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Miljarden extra steun om bedrijven door crisis te helpen

20 januari 2021

Het kabinet trekt nog een keer de portemonnee om bedrijven door de coronacrisis te helpen. De extra hulp gaat zeker 4,5 miljard euro kosten, melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. Dat bedrag komt bovenop de miljardensteun die al was toegezegd.

Naarmate de coronacrisis langer duurt, raken steeds meer ondernemers door hun reserves heen. Werkgeversorganisatie VNO-NCW riep het kabinet op om bedrijven de helpende hand toe te steken, om te voorkomen dat ze nog verder interen op hun vermogen.

Om aan die wens tegemoet te komen gaat onder andere de tegemoetkoming voor vaste lasten (TVL) flink omhoog. Bij honderd procent omzetverlies krijgen ondernemers voortaan tenminste 80 procent van de vaste lasten vergoed. Momenteel is dat nog 70 procent.

Laatste hand

Ook de vergoedingspercentages voor kleiner omzetverlies gaan zeker met tien procent omhoog. En verder kunnen meer bedrijven gebruik maken van de regeling. Nu vallen onder andere middelgrote bedrijven die meer dan 250 werknemers hebben buiten de boot, ook al kunnen zij de steun soms goed gebruiken.

Vanochtend wordt nog de laatste hand gelegd aan het pakket, dat vanmiddag wordt gepresenteerd. Minister Hoekstra van Financiën trekt daar opnieuw miljarden euro's voor uit. Samen met zijn collega's Koolmees (Sociale Zaken) en Van 't Wout (Economische Zaken) zal hij de maatregelen toelichten.

Voorraadvergoeding

Verder komt er extra steun voor winkels die nu al meer dan een maand verplicht dicht zijn. In december kregen ze al een eenmalige vergoeding voor niet verkochte voorraad. Die is lang niet altijd toereikend. Het maximale vergoede bedrag wordt verhoogd en de regeling wordt verlengd.

Het kabinet wil ook graag iets doen voor starters die nu buiten de boot vallen. Makkelijk is dat niet, omdat ze geen eerder gehaalde omzet hebben waar steun op kan worden gebaseerd. Volgens ingewijden is nu toch een oplossing gevonden om ook iets voor deze groep te doen.

Bron: RTL Nieuws

Dossier: Coronavirus

Klik hier om ons dossier over het coronavirus te lezen. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Blog

Extra aandachtspunten voor btw-aangifte 4e kwartaal 2021


Geen belasting tot een winst van € 30.339,- in 2022 als (startende) ondernemer


Lees meer