Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Kabinet stopt steunpakketten in oktober

30 juni 2021

De steunpakketten voor ondernemers stoppen na september. Het demissionaire kabinet heeft besloten de economie vanaf oktober al vanaf het infuus te halen en versobert ook de subsidies voor de komende drie maanden.

Het kabinet besloot onlangs nog om de compensatie voor loonkosten, vaste lasten en inkomsten van zelfstandigen tot het einde van de zomer door te trekken. Maar daarna komt er een eind aan de steun, melden ministers Koolmees (Sociale Zaken), Blok (Economische Zaken) en Hoekstra (Financiën).

„Gezien het positieve epidemiologische en economisch beeld zal het kabinet het steun- en herstelpakket na het derde kwartaal van dit jaar vooralsnog niet verlengen”, beargumenteren de ministers het einde aan de tientallen miljarden durende steunpakketten.

Dat het kabinet voorsorteert op einde van de steun, baart D66-Kamerlid De Jong zorgen: „Laten we ervoor zorgen dat ondernemers de steun niet meer nodig hebben, voordat je het vangnet weghaalt.”

In de komende maanden wordt ook al voorzichtig het mes in de looncompensatie, de zogenoemde NOW-regeling. Bedrijven kunnen nog voor maximaal 80 procent van hun loonkosten een vergoeding krijgen. „Nu de contactbeperkingen grotendeels zijn verdwenen en bedrijven met ‘testen-voor-toegang’ open kunnen, is een volledig omzetverlies als gevolg van de coronacrisis niet meer te verwachten”, beargumenteert het kabinet.

Bron: Telegraaf

Dossier: Coronavirus

Klik hier om ons dossier over het coronavirus te lezen. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

agenda

Data ophalen ...