Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Extra fiscale steun voor zzp'ers en ondernemers

24 april 2020

Het kabinet voert nog drie extra maatregelen in om zzp'ers en ondernemers te steunen zodat ze minder geld kwijt zijn aan belastingen. Dit moet voor dit jaar de ondernemers wat meer financiële ruimte geven.

Dit zegt Hans Vijlbrief, staatssecretaris van Financiën, vrijdag. 

Zo worden zelfstandigen die minder werken door de crisis niet gekort op hun fiscale voordelen. Om aanspraak te maken op sommige voordelen moeten zzp'ers namelijk een bepaald aantal uur werken in een jaar. Wanneer dat niet lukt door de crisis, worden ze niet benadeeld.

Verder hoeven grootaandeelhouders in bedrijven minder loonbelasting te betalen en krijgen ondernemingen de mogelijkheid om verliezen van dit jaar makkelijker te verrekenen met winsten uit eerdere jaren. Dit betekent dat sommige bedrijven netto minder winstbelasting hoeven te betalen. 

Vijlbrief weet niet precies voor hoeveel ondernemers deze regelingen steun bieden, maar het kan om tienduizenden ondernemers gaan. De maatregelen kosten de schatkist 4 miljard euro. Dit komt bovenop de eerder ingeschatte 35 tot 45 miljard euro die de staat misloopt aan inkomsten.

Bron: NU.nl

Dossier: Coronavirus

Klik hier om ons dossier over het coronavirus te lezen. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer