Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Coronasteunpakket voor startende ondernemers verruimd

29 maart 2021

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken laat in een Kamerbrief weten de regeling te hebben verruimd

Motie VVD

In eerste instantie kwamen alleen ondernemers die gestart zijn tussen 1 januari en 30 juni 2020 in aanmerking. Alleen zou daarmee nog een behoorlijke groep starters buiten de boot vallen die ook financiële gevolgen ondervonden van de coronamaatregelen.

Een winkelier bijvoorbeeld, die zich in november 2019 al aanmeldde bij de Kamer van Koophandel, maar nog moest verbouwen en dus pas in februari 2020 open ging. Om vervolgens weer te moeten sluiten door de lockdown en pas in de zomer weer omzet te draaien.

Reden voor onder anderen VVD-Kamerlid Thierry Aartsen om eind januari een motie in te dienen in de Tweede Kamer. Die werd aangenomen en naar aanleiding daarvan heeft Keijzer de regeling aangepast.

Toestemming uit Brussel

Voor alle starters die in aanmerking komen, geldt dat zij minimaal 30 procent omzetverlies moeten hebben geleden in het eerste en tweede kwartaal van 2021. De referentieperiode is het derde kwartaal van 2020.

Net als de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) wordt de startersregeling uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De precieze voorwaarden worden momenteel uitgewerkt. De regeling zou in mei geopend moeten worden; wel is eerst nog toestemming nodig van de Europese Commissie.

Bron: RTL Nieuws

Dossier: Coronavirus

Klik hier om ons dossier over het coronavirus te lezen. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.