Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

De mogelijkheden van digitaal boekhouden

Efficiënt, snel en effectief ondernemen: welke zzp’er wil dit nu niet? Dankzij de voortdurende ontwikkelingen op digitaal vlak zijn er steeds meer mogelijkheden om jouw werkzaamheden (deels) te automatiseren. Online toepassingen kunnen het jou als ondernemer niet alleen leuker, maar ook makkelijker maken. In dit artikel vind je een aantal handige tips.

Wat kun je als ondernemer met digitaal boekhouden?

Bonnen en facturen scannen

Bonnetjes overtypen is verleden tijd dankzij een scan- & herkenfunctie, die je in combinatie met verschillende boekhoudpakketten kunt toepassen. Je scant de bonnen en facturen met jouw smartphone of tablet, waarna ze vervolgens direct worden klaargezet als boekingsvoorstel in de boekhouding. Dit scheelt met name een hoop tijd als je veel facturen en bonnen te verwerken hebt per maand.

Universal Business Language

Een van de nieuwste ontwikkelingen als het gaat om automatiseren van jouw boekhouding, is UBL. UBL staat voor Universal Business Language. Hiermee kunnen softwareleveranciers facturen en financiële gegevens digitaal uitwisselen. Het voordeel is dat je met UBL facturen direct in de boekhouding van jouw klant kunt schieten. Dit vermindert fouten bij het inboeken. De verwachting is dat UBL de standaard van de toekomst wordt.

Boekhouden met je smartphone

Er komen steeds meer apps bij. Ook voor ondernemers is er een steeds groter aanbod apps en mogelijkheden. Je kunt niet alleen je administratie bijhouden op je smartphone of tablet, maar kunt ook jouw boekhouding beheren. Er zijn diverse boekhoudprogramma’s die dit aanbieden door middel van eigen apps. Ook kun je als ondernemer efficiënt je uren bijhouden met een urenregistratie-app.

Ook kun je het verkoopproces optimaliseren door middel van een eigen app. Maak gebruik van jouw CRM pakket, waardoor je klantinformatie altijd en overal beschikbaar is. Steeds minder zelfstandigen maken dan ook nog gebruik van Excel voor de bedrijfsvoering. Bedrijfssoftware-apps bieden steeds meer voordelen en ontwikkelen in een hoog tempo: zo heb je met een smartphone altijd en overal toegang tot informatie die up-to-date en overzichtelijk is.

Efficiënter werken

Ook als kleine ondernemer is het steeds makkelijker en toegankelijker om met online software te werken. Veel software oplossingen kunnen namelijk integreren met elkaar in app centers. Koppel bijvoorbeeld jouw boekhoudsoftware met de bank, het kassasysteem en webshop software. Of koppel jouw CRM-programma met je mail- en nieuwsbriefsysteem of website, zodat leads direct in het CRM-programma terechtkomen. Er is niet langer een programmeur nodig om systemen met elkaar te integreren: je kunt dit als leek met een paar drukken op de knop doen.

Als je ondernemer bent zoek je continu naar mogelijkheden om jouw bedrijfsvoering te optimaliseren. Online bedrijfssoftware kan je daarbij helpen en jouw bedrijf een boost geven. Niet alleen in efficiëntie, maar ook in groei!

agenda

Data ophalen ...

Blog

Vijf zaken waar je op moet letten bij de btw-aangifte over het vierde kwartaal


Hoe kom je aan je 1e klanten?


Lees meer

Nieuws

Opnieuw minder NOW-steun: 74.000 aanvragen toegekend in vierde ronde

Uitkeringsinstantie UWV heeft ruim 74.000 aanvragen van werkgevers toegekend in de vierde ronde van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Daarmee is de noodzaak onder ondernemers voor loonsubsidie opnieuw afgenomen.

Koolmees: gemeenten moeten ruimhartiger omgaan met TONK-regeling

Minister Koolmees wil dat gemeenten ruimhartiger omgaan met de TONK-regeling., Zondag meldde de NOS dat veel minder van die regeling wordt gebruikgemaakt dan verwacht. De TONK is bedoeld voor mensen die door de coronacrisis bijvoorbeeld hun woonlasten niet kunnen betalen. De regeling wordt uitgevoerd door de gemeenten.

Lees meer