Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Inwoners vanuit bijstand begeleid naar zelfstandige ondernemerschap

08 juli 2019

 

In februari zijn 193 uitkeringsgerechtigden via een brief uitgenodigd om mee te doen aan een cursus om zelfstandig ondernemer te worden. Vijf inwoners hebben met behoud van uitkering deelgenomen aan de cursus 'Bijstand voor zelfstandigen-prestart' (Bbz-prestart). Deze cursus duurde een half jaar en drie dames doen op 10 juli examen met presentatie. Slagen zij hiervoor dan ontvangen zij de benodigde financiering om als ondernemer te starten.

 

Presentatie

De drie cursisten hebben hun ondernemingsplan opgesteld en mogen deze op 10 juli presenteren. Het ondernemingsplan en de presentatie worden beoordeeld door drie juryleden bestaande uit een accountmanager MKB Rabobank, een vertegenwoordiger van Bureau GT&I en een medewerker van de gemeente. Na een positieve beoordeling van het ondernemingsplan en de presentatie krijgen de cursisten toestemming om als ondernemer aan de slag te gaan. De benodigde financiële middelen die in hun ondernemingsplan zijn opgenomen, worden toegekend als deze onder de voorwaarden en normen van de Bbz-2004 vallen.

Meer weten?

Ben jij woonachtig in de gemeente Hollands Kroon en wil je meer weten over de mogelijkheden om vanuit de gemeente geholpen te worden richting het ondernemerschap? Vul dan onderstaand contactformulier is.

Contactformulier

Blog

Van zzp'er naar werkgever: een grote stap


Wat kan je als (startende) ondernemer leren van Ajax?


Lees meer

Nieuws

Inloopbijeenkomst over advies concept-Gebiedsplan Wieringermeer

Dinsdag 21 januari vindt er een inloopbijeenkomst plaat waar wordt gesproken over het concept-Gebiedsplan Wieringermeer. Ondernemers uit de gemeente Hollands Kroon zijn hierbij uitgenodigd om mee te denken.

Gemeente Hollands Kroon peilt mening inwoners en ondernemers

Doen we het goed en kan het beter? Alle ondernemers van de gemeente Hollands Kroon worden gevraagd hun mening te geven over de dienstverlening van de gemeente en het vestigingsklimaat.

Lees meer