Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Ondernemen iets voor mij?

Binnen ‘Ondernemen iets voor mij?’ gaat de kandidaat individueel aan de slag met onze ondernemersscan. Het doel is het in kaart brengen van de ondernemersvaardigheden van de kandidaat.

Wij toetsen hierbij de geschiktheid van de kandidaat als ondernemer en geven op basis van de resultaten aanbevelingen en adviezen. ´Ondernemen iets voor mij` is het beginpunt voor iedere startende ondernemer. Mede op basis van de uitkomst kan worden bepaald of het zinvol is door te gaan met bijvoorbeeld het opstellen van een ondernemingsplan.

´Ondernemen iets voor mij` is opgebouwd uit de volgende drie onderdelen:

Ondernemersscan

Met onze scan krijgt de kandidaat op basis van wetenschappelijk onderzoek inzicht in zijn/haar ondernemerscompetenties. Denk hierbij aan persoonlijke eigenschappen, denkstijlen en specifieke kwaliteiten als ondernemer. Tevens worden er drie personen uitgenodigd voor 360 graden feedback. De resultaten worden geanalyseerd en verwerkt in een persoonlijk rapport.

Eerste adviesgesprek

De bevindingen uit het rapport worden besproken in het eerste persoonlijke adviesgesprek. Dit gesprek vindt plaats via Zoom/Teams en wordt er gekeken naar onderstaande aandachtspunten:

  • Eigenschapen en kwaliteiten
  • Voorkeursrollen
  • 360 graden feedback

Op basis hiervan heeft de kandidaat een compleet beeld van zijn/haar ondernemerscompetenties. Tevens kijken we ook naar de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden.

Tweede Adviesgesprek

Tijdens het tweede adviesgesprek koppelen we de eindresultaten van de E-scan aan de ondernemersdroom en/of het concrete plan om te starten als ondernemer. We gaan nader in op:

  • Welke vorm van ondernemerschap past het beste bij de kandidaat.
  • Hoe kan je jouw kwaliteiten en vaardigheden optimaal inzetten.
  • Welke vaardigheden dienen ontwikkeld te worden en op welke wijze.
  • Je bedrijfsidee, de branche en kritische succesfactoren.
  • Het ondernemerschap in het algemeen (kansen, risico’s, gevolgen).
  • Belangrijkste onderdelen van het ondernemingsplan (de bouwstenen).
  • Jouw (ideale) toekomstbeeld, perspectief en plan van aanpak.

Uitkomst van dit gesprek is mede bepalend voor de inzet van de verdere begeleidingsmogelijkheden zoals het opstellen van een ondernemingsplan en/of aanvullende coaching.

Blog

Extra aandachtspunten voor btw-aangifte 4e kwartaal 2021


Geen belasting tot een winst van € 30.339,- in 2022 als (startende) ondernemer


Lees meer

Nieuws

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2021

Vanaf vandaag krijg je als (startende) ondernemer te maken met nieuwe wetten en regels. Je mag alleen nog met toestemming consumenten bellen voor een verkoopgesprek, er komt statiegeld op kleine plastic flesjes en de btw-regels voor internationale webshops veranderen. Dit zijn de belangrijkste wetswijzigingen.

Heropening samenleving zorgt voor fors meer cateringbedrijven

Er waren in mei 61 procent meer startende bedrijven in de horeca dan in dezelfde maand vorig jaar. Die stijging is bijna volledig toe te schrijven aan de eventcatering, meldt de Kamer van Koophandel (KVK) woensdag. Volgens hoogleraar Erik Stam heeft dat alles te maken met het wegvallen van de coronamaatregelen.

Lees meer