Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Ondernemen iets voor mij?

Binnen ‘Ondernemen iets voor mij?’ gaat de kandidaat individueel aan de slag met onze ondernemersscan. Het doel is het in kaart brengen van de ondernemersvaardigheden van de kandidaat.

Wij toetsen hierbij de geschiktheid van de kandidaat als ondernemer en geven op basis van de resultaten aanbevelingen en adviezen. ´Ondernemen iets voor mij` is het beginpunt voor iedere startende ondernemer. Mede op basis van de uitkomst kan worden bepaald of het zinvol is door te gaan met bijvoorbeeld het opstellen van een ondernemingsplan.

´Ondernemen iets voor mij` is opgebouwd uit de volgende drie onderdelen:

Ondernemersscan

Met onze scan krijgt de kandidaat op basis van wetenschappelijk onderzoek inzicht in zijn/haar ondernemerscompetenties. Denk hierbij aan persoonlijke eigenschappen, denkstijlen en specifieke kwaliteiten als ondernemer. Tevens worden er drie personen uitgenodigd voor 360 graden feedback. De resultaten worden geanalyseerd en verwerkt in een persoonlijk rapport.

Eerste adviesgesprek

De bevindingen uit het rapport worden besproken in het eerste persoonlijke adviesgesprek. Dit gesprek vindt plaats via Zoom/Teams en wordt er gekeken naar onderstaande aandachtspunten:

  • Eigenschapen en kwaliteiten
  • Voorkeursrollen
  • 360 graden feedback

Op basis hiervan heeft de kandidaat een compleet beeld van zijn/haar ondernemerscompetenties. Tevens kijken we ook naar de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden.

Tweede Adviesgesprek

Tijdens het tweede adviesgesprek koppelen we de eindresultaten van de E-scan aan de ondernemersdroom en/of het concrete plan om te starten als ondernemer. We gaan nader in op:

  • Welke vorm van ondernemerschap past het beste bij de kandidaat.
  • Hoe kan je jouw kwaliteiten en vaardigheden optimaal inzetten.
  • Welke vaardigheden dienen ontwikkeld te worden en op welke wijze.
  • Je bedrijfsidee, de branche en kritische succesfactoren.
  • Het ondernemerschap in het algemeen (kansen, risico’s, gevolgen).
  • Belangrijkste onderdelen van het ondernemingsplan (de bouwstenen).
  • Jouw (ideale) toekomstbeeld, perspectief en plan van aanpak.

Uitkomst van dit gesprek is mede bepalend voor de inzet van de verdere begeleidingsmogelijkheden zoals het opstellen van een ondernemingsplan en/of aanvullende coaching.

Blog

Extra aandachtspunten voor btw-aangifte 4e kwartaal 2021


Geen belasting tot een winst van € 30.339,- in 2022 als (startende) ondernemer


Lees meer

Nieuws

Ondernemers meer tijd voor aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten

Ondernemers krijgen 2 weken langer om de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het 4e kwartaal van 2021 aan te vragen. Het loket sluit op 11 februari 2022 om 17.00 uur. Aanleiding voor deze langere openstelling is de goedkeuring van de Europese Commissie voor de eenmalige verlaging van de omzetverliesdrempel van 30 % naar 20 %. Deze aanpassing van de TVL is vandaag gepubliceerd in de Staatscourant.

Startende ondernemers draaien meer omzet dan ze vooraf verwachtten

Startende ondernemers draaien meestal meer omzet dan ze van tevoren hadden ingeschat. Dit blijkt uit onderzoek van de onlinebank Knab. De helft van deze ondernemers doet het in de eerste drie jaar qua omzet al boven verwachting.

Lees meer