Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Welkom startende ondernemer

Met de individuele begeleiding voor de startende ondernemer kunnen RMT’s gericht en praktisch startende ondernemers ondersteuning bieden bij de voorbereiding op en de mogelijke start van een eigen onderneming.

Samen gaan we werken aan jouw ondernemersdroom!

Uitgangspunt is het bedienen van de startende ondernemer op een eigentijdse manier, passend bij de visie en het beleid binnen de RMT’s. Stichting Startersloket biedt de onderstaande begeleidingsmogelijkheden:

Bovenstaande opties zijn complementair aan elkaar. Doorgaans gaat een startende ondernemer na een uitgebreide intake van start met de optie 'ondernemen iets voor mij?'. Na het doorlopen van deze optie wordt de kandidaat bij voldoende geschiktheid toegelaten tot een persoonlijke omgeving om te werken aan het eigen ondernemingsplan. 

Intake

Na aanmelding via het lokale mobiliteitsteam zal er een afspraak gemaakt worden voor een intake met een vertegenwoordiger van het Startersloket. N.a.v. deze intake wordt er een plan van aanpak opgemaakt die wordt voorgelegd bij een vertegenwoordiger van het betreffende mobiliteitsteam. Na akkoord start de begeleiding.

Routekaart 'Startende ondernemer'

Download hieronder onze routekaart waarin je in één oogopslag inzicht krijgt in de beschikbare diensten voor jou als startende ondernemer.

 

Nieuws

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2021

Vanaf vandaag krijg je als (startende) ondernemer te maken met nieuwe wetten en regels. Je mag alleen nog met toestemming consumenten bellen voor een verkoopgesprek, er komt statiegeld op kleine plastic flesjes en de btw-regels voor internationale webshops veranderen. Dit zijn de belangrijkste wetswijzigingen.

Heropening samenleving zorgt voor fors meer cateringbedrijven

Er waren in mei 61 procent meer startende bedrijven in de horeca dan in dezelfde maand vorig jaar. Die stijging is bijna volledig toe te schrijven aan de eventcatering, meldt de Kamer van Koophandel (KVK) woensdag. Volgens hoogleraar Erik Stam heeft dat alles te maken met het wegvallen van de coronamaatregelen.

Lees meer