Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Welkom startende ondernemer

Met de individuele begeleiding voor de startende ondernemer kunnen RMT’s gericht en praktisch startende ondernemers ondersteuning bieden bij de voorbereiding op en de mogelijke start van een eigen onderneming.

Samen gaan we werken aan jouw ondernemersdroom!

Uitgangspunt is het bedienen van de startende ondernemer op een eigentijdse manier, passend bij de visie en het beleid binnen de RMT’s. Stichting Startersloket biedt de onderstaande begeleidingsmogelijkheden:

Bovenstaande opties zijn complementair aan elkaar. Doorgaans gaat een startende ondernemer na een uitgebreide intake van start met de optie 'ondernemen iets voor mij?'. Na het doorlopen van deze optie wordt de kandidaat bij voldoende geschiktheid toegelaten tot een persoonlijke omgeving om te werken aan het eigen ondernemingsplan. 

Intake

Na aanmelding via het lokale mobiliteitsteam zal er een afspraak gemaakt worden voor een intake met een vertegenwoordiger van het Startersloket. N.a.v. deze intake wordt er een plan van aanpak opgemaakt die wordt voorgelegd bij een vertegenwoordiger van het betreffende mobiliteitsteam. Na akkoord start de begeleiding.

Routekaart 'Startende ondernemer'

Download hieronder onze routekaart waarin je in één oogopslag inzicht krijgt in de beschikbare diensten voor jou als startende ondernemer.

 

Nieuws

Ondernemers meer tijd voor aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten

Ondernemers krijgen 2 weken langer om de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het 4e kwartaal van 2021 aan te vragen. Het loket sluit op 11 februari 2022 om 17.00 uur. Aanleiding voor deze langere openstelling is de goedkeuring van de Europese Commissie voor de eenmalige verlaging van de omzetverliesdrempel van 30 % naar 20 %. Deze aanpassing van de TVL is vandaag gepubliceerd in de Staatscourant.

Startende ondernemers draaien meer omzet dan ze vooraf verwachtten

Startende ondernemers draaien meestal meer omzet dan ze van tevoren hadden ingeschat. Dit blijkt uit onderzoek van de onlinebank Knab. De helft van deze ondernemers doet het in de eerste drie jaar qua omzet al boven verwachting.

Lees meer