Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Spiegel je business

Als ondernemer is het belangrijk om te kijken naar het verleden, heden en de toekomst. Belangrijk hierbij is om jezelf en he bedrijf een spiegel voor te houden en vervolgens te werken aan een concreet toekomstperspectief.

Binnen Spiegel je business maken we gebruik van een uniek eigen canvas waarbij er aan de hand van zeven essentiële onderwerpen gewerkt wordt aan het toekomstbestendig maken van het bedrijf. De zeven onderwerpen zijn:

 1. Successen en kwaliteiten
 2. Bedrijfsactiviteit
 3. Product & Markt
 4. Omgeving
 5. Marketing
 6. Organisatie
 7. Financieel

Op basis van onze methode gaat de ondernemer stapsgewijs kritisch nadenken over zichzelf, het bedrijf en de toekomst. Gaat nieuwe inspiratie opdoen, aan de slag met creativiteit en ook vergroot de ondernemer zijn marketing en financieel inzicht. Het doel van het programma is om gestructureerd en kritisch de onderneming onder de loep te nemen en te komen tot concrete en realistische plannen voor een toekomstbestendig bedrijf. Hieronder wordt nader toegelicht uit welke onderdelen Spiegel je business individueel is opgebouwd:

Boostpakket

Als deelnemer ontvang je, per post, het boostpakket met praktische informatie en handige hulpmiddelen. Het boostpakket bestaat uit:  

 • Werkboek 'Toekomstbestendig ondernemen'
 • Canvas 'Spiegel je business' op A3
 • Het e-book: ‘Experttips voor financieel succesvol ondernemen’
 • Toegang tot '365 dagen samen sterk' van Het Ondernemerscollectief*
 • Kladblok, Post-its en pen Spiegel je business
 • Thee, koffie en een energiebar

1-op 1 Klankboordgesprekken

Binnen Spiegel je business individueel vinder er twee 1 op 1 klankboord gesprekken plaats. Op basis van het canvas en de opdrachten in het werkboek wordt er op maat gewerkt aan het toekomstbestendig maken van de onderneming. Binnen ‘Spiegel je business compleet’ wordt dit standaard aangevuld met 2 coach modules om op specifieke onderwerpen een extra verdiepingsslag te kunnen maken. Meer informatie over deze additionele modules lees je op deze pagina.

Nieuws

Ondernemers meer tijd voor aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten

Ondernemers krijgen 2 weken langer om de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het 4e kwartaal van 2021 aan te vragen. Het loket sluit op 11 februari 2022 om 17.00 uur. Aanleiding voor deze langere openstelling is de goedkeuring van de Europese Commissie voor de eenmalige verlaging van de omzetverliesdrempel van 30 % naar 20 %. Deze aanpassing van de TVL is vandaag gepubliceerd in de Staatscourant.

Startende ondernemers draaien meer omzet dan ze vooraf verwachtten

Startende ondernemers draaien meestal meer omzet dan ze van tevoren hadden ingeschat. Dit blijkt uit onderzoek van de onlinebank Knab. De helft van deze ondernemers doet het in de eerste drie jaar qua omzet al boven verwachting.

Lees meer