Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Spiegel je business

Als ondernemer is het belangrijk om te kijken naar het verleden, heden en de toekomst. Belangrijk hierbij is om jezelf en he bedrijf een spiegel voor te houden en vervolgens te werken aan een concreet toekomstperspectief.

Binnen Spiegel je business maken we gebruik van een uniek eigen canvas waarbij er aan de hand van zeven essentiële onderwerpen gewerkt wordt aan het toekomstbestendig maken van het bedrijf. De zeven onderwerpen zijn:

 1. Successen en kwaliteiten
 2. Bedrijfsactiviteit
 3. Product & Markt
 4. Omgeving
 5. Marketing
 6. Organisatie
 7. Financieel

Op basis van onze methode gaat de ondernemer stapsgewijs kritisch nadenken over zichzelf, het bedrijf en de toekomst. Gaat nieuwe inspiratie opdoen, aan de slag met creativiteit en ook vergroot de ondernemer zijn marketing en financieel inzicht. Het doel van het programma is om gestructureerd en kritisch de onderneming onder de loep te nemen en te komen tot concrete en realistische plannen voor een toekomstbestendig bedrijf. Hieronder wordt nader toegelicht uit welke onderdelen Spiegel je business individueel is opgebouwd:

Boostpakket

Als deelnemer ontvang je, per post, het boostpakket met praktische informatie en handige hulpmiddelen. Het boostpakket bestaat uit:  

 • Werkboek 'Toekomstbestendig ondernemen'
 • Canvas 'Spiegel je business' op A3
 • Het e-book: ‘Experttips voor financieel succesvol ondernemen’
 • Toegang tot '365 dagen samen sterk' van Het Ondernemerscollectief*
 • Kladblok, Post-its en pen Spiegel je business
 • Thee, koffie en een energiebar

1-op 1 Klankboordgesprekken

Binnen Spiegel je business individueel vinder er twee 1 op 1 klankboord gesprekken plaats. Op basis van het canvas en de opdrachten in het werkboek wordt er op maat gewerkt aan het toekomstbestendig maken van de onderneming. Binnen ‘Spiegel je business compleet’ wordt dit standaard aangevuld met 2 coach modules om op specifieke onderwerpen een extra verdiepingsslag te kunnen maken. Meer informatie over deze additionele modules lees je op deze pagina.

Nieuws

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2021

Vanaf vandaag krijg je als (startende) ondernemer te maken met nieuwe wetten en regels. Je mag alleen nog met toestemming consumenten bellen voor een verkoopgesprek, er komt statiegeld op kleine plastic flesjes en de btw-regels voor internationale webshops veranderen. Dit zijn de belangrijkste wetswijzigingen.

Heropening samenleving zorgt voor fors meer cateringbedrijven

Er waren in mei 61 procent meer startende bedrijven in de horeca dan in dezelfde maand vorig jaar. Die stijging is bijna volledig toe te schrijven aan de eventcatering, meldt de Kamer van Koophandel (KVK) woensdag. Volgens hoogleraar Erik Stam heeft dat alles te maken met het wegvallen van de coronamaatregelen.

Lees meer