Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Ondernemersprofiel

Binnen ‘Ondernemersprofiel’ gaat de ondernemer aan de slag met onze ondernemersscan. Het doel is het in kaart brengen van de ondernemersvaardigheden.

We toetsen hierbij de kwaliteiten van de ondernemer en geven op basis van de resultaten aanbevelingen en adviezen. Dit instrument is een belangrijk meetpunt voor iedere gevestigde ondernemer. Mede op basis van de uitkomsten kan worden bepaald welke stappen er gemaakt moeten worden om als ondernemer succesvol te zijn en te blijven.´Ondernemersprofiel`is opgebouwd uit de volgende drie onderdelen:

Ondernemersscan

Met onze scan krijgt de ondernemer op basis van wetenschappelijk onderzoek inzicht in zijn/haar ondernemerscompetenties. Denk hierbij aan persoonlijke eigenschappen, denkstijlen en specifieke kwaliteiten als ondernemer. Tevens worden er drie personen uitgenodigd voor 360 graden feedback. De resultaten worden geanalyseerd en verwerkt in een persoonlijk rapport.

Eerste adviesgesprek

De bevindingen uit het rapport worden besproken in het eerste persoonlijke adviesgesprek. Dit gesprek vindt plaats via Zoom/Teams en wordt er gekeken naar onderstaande aandachtspunten:

  • Eigenschapen en kwaliteiten
  • Voorkeursrollen
  • 360 graden feedback

Op basis hiervan heeft de ondernemer een compleet beeld van zijn/haar ondernemerscompetenties. Tevens kijken we ook naar de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden.

Tweede Adviesgesprek

Tijdens het tweede adviesgesprek koppelen we de eindresultaten van de E-scan aan de huidige en gewenste ondernemerssituatie, ondernemersdroom en/of het concrete plan om te starten als ondernemer. We gaan nader in op:

  • Welke vorm van ondernemerschap past het beste bij de situatie / ondernemer
  • Hoe kunnen kwaliteiten en vaardigheden optimaal worden ingezet.
  • Welke vaardigheden dienen ontwikkeld te worden en op welke wijze.
  • Relatie met huidige bedrijfsactiviteit, de branche en kritische succesfactoren.
  • Het ondernemerschap in het algemeen (kansen, risico’s, gevolgen).
  • Belangrijkste onderdelen van het ondernemings- / marketingplan.
  • Het (ideale) toekomstbeeld, perspectief en plan van aanpak.

Uitkomst van dit gesprek is mede bepalend voor de inzet van de verdere begeleidingsmogelijkheden zoals 'Spiegel je business' en/of aanvullende coaching.

Nieuws

Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2021

Vanaf vandaag krijg je als (startende) ondernemer te maken met nieuwe wetten en regels. Je mag alleen nog met toestemming consumenten bellen voor een verkoopgesprek, er komt statiegeld op kleine plastic flesjes en de btw-regels voor internationale webshops veranderen. Dit zijn de belangrijkste wetswijzigingen.

Heropening samenleving zorgt voor fors meer cateringbedrijven

Er waren in mei 61 procent meer startende bedrijven in de horeca dan in dezelfde maand vorig jaar. Die stijging is bijna volledig toe te schrijven aan de eventcatering, meldt de Kamer van Koophandel (KVK) woensdag. Volgens hoogleraar Erik Stam heeft dat alles te maken met het wegvallen van de coronamaatregelen.

Lees meer