Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Ondernemersprofiel

Binnen ‘Ondernemersprofiel’ gaat de ondernemer aan de slag met onze ondernemersscan. Het doel is het in kaart brengen van de ondernemersvaardigheden.

We toetsen hierbij de kwaliteiten van de ondernemer en geven op basis van de resultaten aanbevelingen en adviezen. Dit instrument is een belangrijk meetpunt voor iedere gevestigde ondernemer. Mede op basis van de uitkomsten kan worden bepaald welke stappen er gemaakt moeten worden om als ondernemer succesvol te zijn en te blijven.´Ondernemersprofiel`is opgebouwd uit de volgende drie onderdelen:

Ondernemersscan

Met onze scan krijgt de ondernemer op basis van wetenschappelijk onderzoek inzicht in zijn/haar ondernemerscompetenties. Denk hierbij aan persoonlijke eigenschappen, denkstijlen en specifieke kwaliteiten als ondernemer. Tevens worden er drie personen uitgenodigd voor 360 graden feedback. De resultaten worden geanalyseerd en verwerkt in een persoonlijk rapport.

Eerste adviesgesprek

De bevindingen uit het rapport worden besproken in het eerste persoonlijke adviesgesprek. Dit gesprek vindt plaats via Zoom/Teams en wordt er gekeken naar onderstaande aandachtspunten:

  • Eigenschapen en kwaliteiten
  • Voorkeursrollen
  • 360 graden feedback

Op basis hiervan heeft de ondernemer een compleet beeld van zijn/haar ondernemerscompetenties. Tevens kijken we ook naar de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden.

Tweede Adviesgesprek

Tijdens het tweede adviesgesprek koppelen we de eindresultaten van de E-scan aan de huidige en gewenste ondernemerssituatie, ondernemersdroom en/of het concrete plan om te starten als ondernemer. We gaan nader in op:

  • Welke vorm van ondernemerschap past het beste bij de situatie / ondernemer
  • Hoe kunnen kwaliteiten en vaardigheden optimaal worden ingezet.
  • Welke vaardigheden dienen ontwikkeld te worden en op welke wijze.
  • Relatie met huidige bedrijfsactiviteit, de branche en kritische succesfactoren.
  • Het ondernemerschap in het algemeen (kansen, risico’s, gevolgen).
  • Belangrijkste onderdelen van het ondernemings- / marketingplan.
  • Het (ideale) toekomstbeeld, perspectief en plan van aanpak.

Uitkomst van dit gesprek is mede bepalend voor de inzet van de verdere begeleidingsmogelijkheden zoals 'Spiegel je business' en/of aanvullende coaching.

Nieuws

Ondernemers meer tijd voor aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten

Ondernemers krijgen 2 weken langer om de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het 4e kwartaal van 2021 aan te vragen. Het loket sluit op 11 februari 2022 om 17.00 uur. Aanleiding voor deze langere openstelling is de goedkeuring van de Europese Commissie voor de eenmalige verlaging van de omzetverliesdrempel van 30 % naar 20 %. Deze aanpassing van de TVL is vandaag gepubliceerd in de Staatscourant.

Startende ondernemers draaien meer omzet dan ze vooraf verwachtten

Startende ondernemers draaien meestal meer omzet dan ze van tevoren hadden ingeschat. Dit blijkt uit onderzoek van de onlinebank Knab. De helft van deze ondernemers doet het in de eerste drie jaar qua omzet al boven verwachting.

Lees meer