Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Ondernemen iets voor mij?

Wil jij weten of het zelfstandig ondernemerschap bij je past? Wat heb je nodig om een succesvolle onderneming te starten? Middels 'Ondernemen iets voor mij?' brengen we in kaart welke vaardigheden en eigenschappen aanwezig zijn en welke ontwikkeld moeten worden om als ondernemer succesvol te kunnen starten.

Ben jij uit het juiste ondernemershout gesneden?

‘Ondernemen iets voor mij?’ bestaat uit het doorlopen van een speciaal ontwikkelde ondernemersscan voor (startende) ondernemers en twee adviesgesprekken. Ideaal wanneer je al langere tijd nadenkt over het ondernemerschap.  

Ondernemersscan

Met deze scan krijg je (op basis van wetenschappelijk onderzoek) inzicht in jouw ondernemerscompetenties. Denk hierbij aan persoonlijke eigenschappen, denkstijlen en specifieke kwaliteiten als ondernemer. Tevens nodig je drie personen uit  om deze scan over jou in te vullen (360 graden feedback). De resultaten worden geanalyseerd en verwerkt in een persoonlijk rapport.

Adviesgesprek 1

De bevindingen uit het rapport worden besproken in het eerste persoonlijk adviesgesprek. Samen met een specialist van het Startersloket wordt er gekeken naar de resultaten en hoe deze geïnterpreteerd moeten worden.

Aandachtspunten

  • De entrepreneur Index
  • Ondernemerscompetenties: eigenschapen en kwaliteiten
  • Voorkeursrollen
  • 360 graden feedback

Na afloop van dit gesprek heb je en compleet beeld van jouw ondernemerscompetenties. Tevens kijken we ook naar de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden. Als huiswerk krijg je mee om de resultaten en inzichten te bespreken met jouw omgeving waaronder diegene die feedback hebben gegeven. 

Adviesgesprek 2

Tijdens het tweede persoonlijke adviesgesprek blikken we terug op het eerste gesprek en gaan we in op jouw zelfbeeld als ondernemer. Vervolgens koppelen we dit zelfbeeld en de resultaten van de scan aan de ondernemersdroom of aan de al aanwezige ondernemersplannen. 

Aandachtspunten

  • Welke vorm van ondernemerschap past het beste bij jou?
  • Hoe kunnen de kwaliteiten en vaardigheden optimaal ingezet worden?
  • Welke vaardigheden dienen ontwikkeld te worden en op welke wijze?
  • Het bedrijfsidee, de branche en kritische succesfactoren.
  • Het ondernemerschap in het algemeen (kansen, risico’s, gevolgen).
  • Belangrijkste onderdelen van het ondernemingsplan (de bouwstenen).

Investering

'Ondernemen iets voor mij?' vergt een eenmalige investering van €795,-- ex btw per persoon.

Terug naar homepage

Klik hier om terug te gaan naar de homepage van CRV.

Contactformulier CRVBlog

Zo verkoop je kennis!


12 tips voor een waardevolle blog


Lees meer

Nieuws

De belangrijkste highlights prinsjesdag 2020

Het kabinet heeft ons uit monde van koning Willem Alexander op de hoogte gebracht van de belangrijkste wijzigingen voor jou als (startende) ondernemer. Hieronder lees je een overzicht m.b.t. de belangrijkste wijzigingen.

Coronasteun voor zzp'ers blijft, maar wel met vermogenstoets

Er komt een nieuw steunpakket van het kabinet voor bedrijven en zelfstandigen die door de coronacrisis in zwaar weer zitten. Volgens Haagse bronnen wordt de steunregeling voor zzp'ers ('Tozo') verlengd, maar gaat daar behalve een partnertoets ook een vermogenstoets gelden: dat betekent dat zzp'ers niet in aanmerking komen voor steun als ze meer dan een bepaald bedrag aan eigen geld hebben.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Start met het stappenplan van het Startersloket
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer